logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hadházy szerint választói tudták, hogy úgysem fog bejárni a parlamentbe

| Szerző: hirado.hu
Leteheti a képviselői esküt október 10-én Hadházy Ákos, aki továbbra is azt mondja, esze ágában sincs bejárni a parlamentbe, és ezt tudták róla a zuglóiak, amikor rá szavaztak.

„Leteszem az esküt, de nem fogok bejárni. Zuglóban ezt tudták, amikor megválasztottak. Mindent meg fogok tenni, hogy ne tartsam fent egy parlamentáris demokrácia látszatát” – mondta a 444.hu-nak Hadházy Ákos.

Korábban az RTL.hu úgy értesült, hogy a Házbizottság csütörtöki ülésén a Fidesz javaslatára döntöttek arról, Hadházy a parlament október 10-i plenáris ülésén teheti le a képviselői esküt a napirend utáni felszólalások után.

Kapcsolódó tartalom

Hadházy Ákos, korábban LMP-s, jelenleg független képviselő a Momentum, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Civil Zugló Egyesület támogatásával lett Zuglóban az ellenzéki előválasztáson a baloldal – DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd – jelöltje, miután ellenfele, a szocialista Tóth Csaba visszalépett. Az április 3-i országgyűlési választáson 54,09 százalékos eredménnyel szerzett mandátumot a Fidesz-KDNP jelöltje, Borbély Ádám előtt (36,54 százalék). Az alakuló ülést azonban bojkottálta, azóta pedig nem kapott lehetőséget az eskütételre.

Állítására, mi szerint a zuglóiak úgy választották meg, hogy tudták, nem fog bejárni a parlamentbe, Borbély Ádám közösségi oldalán így reagált: „Mandátumrabló!”

Korábban Hadházy már közölte, ha lehetőséget kap rá, leteszi az esküt, mert különben nem kap fizetést és benzinpénzt.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még