logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fidesz: Gyurcsányék a 75 ezres minimálbér mellett Európa legdrágább energiaárait fizettették

Gyurcsányék a 75 ezres minimálbér mellett Európa legdrágább energiaárait fizettették a magyar dolgozókkal – kommentálta a Fidesz Kordás László (DK) pénteki nyilatkozatát a minimálbér emeléséről.

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: „Gyurcsányék árnyékban nagyokat mondanak”, de nyolcéves kormányzásuk alatt mindössze 23 500 forinttal emelték a minimálbért, 75 ezer forintos minimálbérrel „szúrták ki a dolgozók szemét”, és abból Európa legmagasabb energiaárait fizettették a magyar dolgozókkal.

A nagyobbik kormánypárt arra hívta fel a figyelmet: Kordás László, a Gyurcsány-kormány államtitkáraként maga is aktívan részt vett a „gyurcsányi megszorítások” végrehajtásában.

Hangsúlyozták:

2010 óta háromszorosára emelkedett a magyar minimálbér és összességében hatszor annyit emelkedett, mint a Gyurcsány-korszakban.

A minimálbér-emelés mellett a munkavállalók megélhetését adócsökkentések, családi adókedvezmény és Európa legnagyobb rezsicsökkentése segíti. Ezek egyikét sem támogatta a Gyurcsány-vezette baloldal – írták a közleményben.

Ajánljuk még