logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gulyás Gergely: A baloldal dollárbaloldal lett, függetlensége nem biztosított

Az ellenzék függetlensége nem biztosított, dollárbaloldal működik Magyarországon – reagált a Miniszterelnökséget vezető miniszter arra, hogy mintegy 2 milliárd forint külföldi támogatáshoz juthatott a baloldal a kampányban. Gulyás Gergely úgy fogalmazott: ez példátlan politikai botrány, a rendszerváltozás óta nem történt hasonló. A legaggasztóbb kérdés pedig az, hogy kinek és mit ígértek a támogatásért cserébe – hangzott el az M1 Híradóban.

A baloldal igyekszik elterelni a figyelmet arról a botrányról, ami a tiltott, jogellenes és külföldi pártfinanszírozással kapcsolatos. Sose gondoltuk volna, hogy Magyarországon a baloldal az dollárbaloldal lesz. Egy ilyen mértékű külföldi támogatás önmagában is felveti azt, hogy vajon mit ígértek ezért és kinek állnak szolgálatában. Példátlan politikai botrány ez a rendszerváltoztatás óta, soha meg sem kíséreltek hasonlót, nemhogy végre hajtották volna” – fogalmazott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

A miniszter hozzátette: „az ellenzék függetlensége az egyáltalán nem biztosított. Valamiért még is csak indokolt a »dollárbaloldal« elnevezés.

Hogy ha valaki 2 milliárd forintot elfogad egy kampányban, azt senki nem gondolhatja, hogy ezért akik adják ezt a pénzt, nem kérnek semmit cserébe.”

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még