Aktuális

Jó hírt jelentett be a gyermeket nevelő családoknak Varga Mihály

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Állami kompenzációt követel a növekvő energiaköltségek miatt a BKV-nak a szankciópárti baloldal

Miközben a szocialisták támogatják az energiaköltségek megugrását előidéző szankciókat - "bármennyire fájdalmas" azok végigvitele -, az MSZP azt kéri a kormánytól, hogy a BKV is kapjon állami kompenzációt.

Az MSZP azt kéri a kormánytól, hogy a BKV is kapjon állami támogatást az energiaköltségek kompenzációjára – mondta a fővárosi MSZP-frakció vezetője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt újságíróknak. Horváth Csaba hozzátette, az energiaköltségek radikális megugrása minden önkormányzatnak súlyos problémát jelent, a fővárosnak kétszáz milliárd forint pluszköltséget jelent az elektromos áram árának megemelkedése.

Ezt nem lehet kigazdálkodni, ezért azt kérik a kormánytól, hogy – mint a MÁV – a BKV is kapjon állami támogatást – közölte, jelezve: a budapesti polgárok naponta húsz-huszonöt milliárd forint adót fizetnek be az államkasszába. Mindent meg kell tenni a takarékosságért, de szükség van a kompenzációra – hangsúlyozta a szocialista politikus.

Ugyanakkor az MSZP – amint az egész baloldal – támogatja az energiaköltségek megugrását előidéző szankciókat.

Kapcsolódó tartalom

Lánczi Tamás 48 perc című műsorának vendégeként Ujhelyi István (MSZP) európai parlamenti képviselő nemrég azt állította, hogy az uniós szankcióknak kilencven százalékban semmi köze az energiához. Az orosz energiafüggőség felszámolása érdekében végig kell vinni a szankciókat, bármennyire fájdalmas, mert máskülönben öt-tíz-tizenöt év múlva ugyanúgy zsarolható volna Európa az orosz gázzal – fejtegette.

Kapcsolódó tartalom

Nincs más véleményen Karácsony Gergely sem. Amint azt megírtuk, a baloldali főpolgármester az ál-Klicskóval folytatott beszélgetésében azt mondta, örül, hogy Brüsszel szankciós csomagjai életbe léptek és hogy „Magyarország végül is ezt nem tudta megakadályozni”. Kitért arra is, hogy az Európai Unió nyomás alá helyezi majd Magyarországot a további szankciós csomagok ügyében, például az Európai Bizottság, amelynek pénzügyi zsarolási potenciálja van.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője ezt úgy kommentálta: Karácsony azt hitte, Kijev polgármesterével folytat beszélgetést, ezért kikotyogta, hogy a magyar baloldal támogatja a szankciókat, örül annak, hogy Magyarországnak nem sikerült megállítani a brüsszeli szankciókat, és drukkol, hogy az Európai Bizottság az EU-s pénzekkel zsarolja hazánkat, amennyiben nem támogatjuk majd mi is a szankciókat.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még