logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gyurcsányék gazdasági árnyékminisztere eltörölné a benzin- és élelmiszerárstopot

Dobrev Klára gazdasági árnyékminisztere évtizedek óta a multinacionális cégek érdekeit képviseli az egyszerű emberekkel szemben. Dávid Ferenc számtalanszor kiállt a piac mindenhatósága mellett, elítélte az állami beavatkozást, és bírálta a különböző árkedvezményeket. A baloldali közgazdász április végén például arról beszélt, hogy a nyár végéig lépcsőzetesen ki kell vezetni az üzemanyagárstopot – számolt be róla az M1 Híradó.

Gyurcsányék árnyékminisztere eltörölné a benzin- és élelmiszerárstopot, emellett az adókat is emelné – ezzel a címmel mutatta be az Origo Dobrev Klára árnyékkormányának gazdasági miniszterét.

Kapcsolódó tartalom

Azt írják, Dávid Ferenc korábbi nyilatkozatai alapján egyértelműen kijelenthető, hogy Gyurcsány és pártja, a Demokratikus Koalíció, ha kormányzati pozícióba kerülne, megszüntetné az árkedvezményeket, a rezsicsökkentést és az árstopokat, és ezzel magyarok millióinak megélhetését veszélyeztetné.

Teljesen indokolatlan, hogy például a személyi jövedelemadót visszaadták a gyermekeseknek

– jelentette ki az árnyékminiszter.

A DK gazdaságpolitikusa néhány hónapja az ATV műsorában foglalt állást a gyermeket nevelők személyijövedelemadó-visszatérítésével szemben. Ez után a 25 év alattiak adómentességét támadta.

„Teljesen indokolatlan, hogy a 25 év alatti munkavállalók nem fizetnek személyi jövedelemadót. Miért nem vesznek részt a közteherviselésben?”

– mondta.De szintén az ATV-ben beszélt arról is, hogy szerinte ki kellene vezetni az üzemanyagárstoppot:

„Akármennyi az ára, ugyanúgy fog fogyni…”

A baloldali politikus szerint ugyanis nyugodtan az egekbe szökhet többek közt a benzin és a dízel ára, az emberek úgyis megveszik majd.

„Én még nagyon-nagyon régen végeztem a közgazdasági egyetemen, és akkor tanították, A, B, C termék van: alkohol, benzin, cigaretta. Teljesen árrugalmatlan. Akármennyi az ára, ugyanúgy fog fogyni”

– fogalmazott.

Az Origo cikke úgy fogalmaz: Dobrev Klára árnyékminisztere szerint a magyar embereknek – amennyiben nem hajlandók lemondani az autózás praktikumáról és kényelmességéről – ki kellene fizetniük a 800–900 forintos literenkénti üzemanyagárat.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még