logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szakértő: Gyurcsány kívülről kapott segítséggel térne vissza a hatalomba

16 éve, ezen a napon szivárgott ki az őszödi beszéd, amelyben Gyurcsány Ferenc szűk körben beismerte: négy évig nem csináltak semmit és hazudtak a választási kampányban is. Az országban ezután mindennapossá váltak a demonstrációk, amelyeket brutális rendőri erőszakkal fojtott el a gyurcsányi terror rendőrsége. A volt miniszterelnök pártja az évforduló előestéjén közölte, hogy árnyékkormányt alakít Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége – számolt be róla az M1 Híradója.

2006 nyarán, új kormánya megalakulás után szinte azonnal drasztikus megszorításokat jelentett be Gyurcsány Ferenc. 15 százalékkal emelték az áram és 30 százalékkal a gáz árát. Pedig a választások előtt nem ezt ígérték.

„Nem lesz lakossági gázáremellés, nem ezt mondtuk, lett? A gáz árát 30 százalékkal emeljük átlagosan”

– hangzott el az őszödi beszédben.

Gyurcsány Ferencék itt nem álltak meg.

Leépítették a családi adókedvezményeket, elvették a 13. havi nyugdíjat, felemelték a személyi jövedelemadó felső kulcsát és az áfát is. Kórházakat zártak be, és fizetőssé tették az egészségügyet.

Közben az IMF-től  20 milliárd eurós hitelt vettek fel, devizahitelbe hajszolták az embereket, és milliók kerültek kilátástalan helyzetbe miattuk.

Gyurcsány Ferenc ezután csak annyit mondott: „El lehet menni Magyarországról, itt lehet minket hagyni kérem szépen”.

Majd ősszel az őszödi beszéd kiszivárgásakor kiderült: Gyurcsány Ferenc tudatosan hazudott.

„Hazudtunk reggel, éjjel, meg este”

– hangzott el az őszödi beszédben a híressé vált idézet.

Kapcsolódó tartalom

Egy hónappal a baloldal választási győzelme után 2006. május 26-án Gyurcsány Ferenc szűk körben Balatonőszödön így jellemezte kormánya teljesítményét, beismerve: a szakadék szélére sodorták az országot. A bukott miniszterelnök azt is bevallotta, hogy négy éven keresztül a szocialista kormány nem csinált semmit.

A volt kormányfő arról beszélt: az MSZP és a liberálisok végig tisztában voltak azzal, hogy baj van, de semmi mással sem foglalkoztak, minthogy ez a választási kampányban nehogy kiderüljön.

„…Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz.”

mondta Gyurcsány Ferenc Balatonőszödön.

A trágár szónoklat egyes részletei szeptember 17-én szivárogtak ki.

Gyurcsány Ferenc mondatai sokkolták az országot. Már aznap országszerte többezres  tüntetéseken követelték azonnali távozását.

A mindennapossá váló tüntetéseknek végül brutális rendőri fellépéssel vetettek véget Gyurcsány Ferencék.

A legvéresebb napon, az 1956-os forradalom 50. évfordulóján lovasrohamot, könnygázgránátot, vízágyút is bevetettek, miközben szemmagasságban, válogatás nélkül lőttek gumilövedékes puskákkal a békés tömegre.

Kapcsolódó tartalom

A DK elnöke hetek óta jelezte, hogy készül valamire, amit aztán egy nappal az őszödi beszéd kiszivárgásának évfordulója előtt közöltek. Arra kérték fel Dobrev Klárát, hogy alakítson árnyékkormányt.

Gyurcsány Ferenc felesége ezután már nem okozott meglepetést azzal, hogy közösségi oldalán közölte: el is fogadja a férje felkérését. Eljött az ideje, árnyékkormányt alakítok! – fogalmazott bejegyzésében Dobrev Klára.

„Azoknak akik azt mondják erre, hogy pofátlanság, azoknak teljesen igaza van”

– mondta i. Lomnici Zoltán az M1-en.

Az árnyékkormánnyal Gyurcsány Ferenc a cinizmus olyan fokára jutott, amit komolyan kell venni- erről Ifj. Lomnici Zoltán beszélt az M1-en. A Századvég jogi szakértője szerint a bukott miniszterelnök a hazai baloldalt hajtotta uralma alá, felesége Dobrev Klára pedig Brüsszelben dolgozik Magyarország ellen.

„Nem szabad félvállról venni”

– hívta fel a figyelmet. Az elemző arra hívta fel a figyelmet, hogy Gyurcsány Ferencék a mögöttük álló nemzetközi pénzügyi körök, valamint Brüsszel segítségével buktatnák meg a tavasszal negyedszerre 2/3-al megválasztott magyar kormányt, majd cserébe végrehajtana mindent, amit a külföldi tőke és Brüsszel elvár tőlük.

„Komolyan kell venni ezt a készülődést, hiszen nem a magyar baloldalban van potenciál, de Brüsszelben és a nemzetközi pénzügyi körökben. MZP volt miniszterelnök-jelölt mondta, hogy 100 milliók áramoltak külföldről, ezt nyilván nem mi találjuk ki ezeket a Brüsszellel és a nemzetközi pénzügyi körökkel kapcsolatos információkat. ”

Lomnici Zoltán hozzátette: az DK és az a baloldal akar visszajönni a hatalomba, ami a mai napig nem tudott elszakadni az évtizedes nemzetellenes politikájától és a külföldi érdekek képviseletétől.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még