logo

Műsorújság

Rendkívüli

Háromra emelkedett a párizsi lövöldözés halálos áldozatainak száma

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nagy Márton: a kormány támogatja az energiaintenzív termelő kkv-kat

| Szerző: hirado.hu
A kormány az energiaintenzív termelő kis- és közepes vállalkozásokat támogató programot fogadott el - közölte Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szombaton a kormányinfón.

A program október 1-től indul, 2023 végéig tart, és két fontos eleme van: az egyik a működési költségek, a másik pedig a beruházások támogatása – ismertette Nagy Márton. A működési költségek támogatása azt jelenti, hogy három hónapra – októberre, novemberre és decemberre – az energiaintenzív feldolgozóipari kkv-k áram- és gázszámlája növekményének 50 százalékát kifizeti az állam – közölte, hozzátéve, ha például valakinek 10-ről 60-ra felmegy a számlája, akkor nem a hatvannak az ötven százalékát fizetik ki, hanem az 50-nek az 50 százalékát.

Emellett a kormány elindít egy energiaátállási, energiahatékonysági beruházás-támogatási programot, itt maximum 15 százalékos önerő támogatást adnak a kkv-knak annak érdekében, hogy hosszú távon versenyképesek maradjanak. A vállalkozásoktól azt kérik, hogy a munkahelyeket őrizzék meg, az általuk foglalkoztatottak száma 2023 végével ne csökkenjen 90 százalék alá a jelenlegi szinthez képest – mondta a miniszter.

Arra is kitért, hogy a kormány két másik programot – egy gyármentő programot és egy új munkahelyvédelmi akciótervet – is megtárgyalt, de ezekről még nem döntött, a következő hetekben fogja kialakítani ezeknek a keretrendszerét.

Ajánljuk még