logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Párbeszéd frakciója anyagilag is kész támogatni a pedagógusok sztrájkját

A Párbeszéd parlamenti frakciója anyagilag is kész támogatni a pedagógusok sztrájkalapját – jelentette be Mellár Tamás. A párt országgyűlési képviselője arra kérte az embereket, hogy legyenek szolidárisak a tanárokkal és valamilyen – nem feltétlenül anyagi – formában ők is támogassák a sztrájkot.

A kormányzat korábbi döntéseit bíráló politikus keddi, online sajtótájékoztatóján azt mondta, a pedagógusok nem önös érdekből hirdettek sztrájkot, sokkal inkább azért, mert felismerték, hogy az oktatási rendszer mély válságba került.

Az oktatási rendszer „tudatos és szisztematikus leépítése, a sztrájkjog durva korlátozása” kirívóan erkölcstelen cselekedet volt a kormány és a fideszes parlamenti többség részéről – jelentette ki Mellár Tamás.

Úgy fogalmazott, hogy „ilyen komoly jogsértés esetén” nem csak, hogy érthető és megbocsátható, hanem egyszerűen szükséges a polgári engedetlenség. Hozzátette, hogy az oktatási kormányzat elbocsátásokkal fenyegeti a sztrájkoló pedagógusokat, pedig „sokkal inkább lenne indokolt a hozzá nem értő, lelkiismeretlen és a törvényeket megszegő” államtitkárok és vezető tisztviselők elbocsátása.

Ajánljuk még