logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Teljes mellszélességgel kiállt a szankciós politika mellett Fekete-Győr András

| Szerző: hirado.hu
A Momentum volt vezetője szerint a szankciók a békét hivatottak kikényszeríteni, és azt üzenik az európaiaknak, hogy a békének ára van.

Hosszú posztot írt vasárnap este „a nyugati civilizáció válságáról” Fekete-Győr András. A Momentum volt elnöke, leváltott frakcióvezetője szerint a folyamat 2008-ban kezdődött, amikor a liberális demokráciák értékeire épülő „világrend megremegett”. Ebbe a sorba illeszkedik eszmefuttatása szerint, hogy Magyarországon éles autokratikus fordulat következett be, illetve „nyugaton is erősödni kezdtek a populisták”.

Fekete-Győr ezután áttért az ukrajnai háborúra, s hogy „dühös és elkeseredett tömegek ostromolják a demokrácia védőbástyáit”. A baloldali politikus úgy véli, Vlagyimir Putyin „az Ukrajna elleni háborújával azon világrend ellen indított támadást, ami mindezektől a borzalmaktól évtizedeken át megvédte a civilizációnkat”. Fekete Győr András szerint a szankciók a békét hivatottak kikényszeríteni, és azt az életformát védik, ami a gyengébbek szuverenitását védi az erősek ököljogával szemben.

„A békét, a fejlődést, a biztonságot. A szankciók azt üzenik a világ készenlétben álló diktátorainak, hogy a tetteidnek következménye van, nem lehet bármit büntetlenül megtenni. Nekünk, európaiaknak pedig azt üzenik, hogy a békének ára van”

– fejtette ki a Momentum volt vezetője.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még