logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hivatalosan is bejelentette kilépését a Jobbik-frakcióból Jakab Péter

Hivatalosan is bejelentette kilépését a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselőcsoportjából Jakab Péter, a párt korábbi elnöke, volt frakcióvezetője.

A politikus ezt pénteken este tudatta közösségi médiaoldalán, azt közölve, hogy a tényről a nap folyamán hivatalosan is tájékoztatta Kövér László házelnököt és Lukács László Györgyöt, a Jobbik-frakció vezetőjét.

Kapcsolódó tartalom

A politikus csütörtökön este jelentette be közösségi oldalán, hogy távozik a Jobbikból és a párt frakciójából, a továbbiakban független képviselőként folytatja munkáját.

Arról írt: Gyöngyösi Márton a Jobbik elnökeként nyílt levélben azon választás elé állította, „ha maradok a nép pártján, ha továbbra is nyersen, őszintén, karcosan akarok kiállni a válság vesztesei, az Orbán-rezsim károsultjai mellett, akkor nincs helyem a Jobbikban”. „Nos, Marci, akkor nincs helyem a Jobbikban. Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom” – fogalmazott akkor Jakab Péter.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom nem sokkal a bejelentés után kiadott közleményében jelezte, a párt „meglepődöttség nélkül, de sajnálattal” vette tudomásul Jakab Péter és tanácsadója távozását.

Úgy fogalmaznak, Jakab Péter számára „képviselői mandátumának visszaadása lesz az igazi próbája annak, hogy ő valójában a nép pártján, vagy csak a lé pártján kíván politizálni a továbbiakban”.

A politikus 2019-től volt a párt frakcióvezetője, 2020-tól pedig a Jobbik elnöke. Mindkét tisztséget idén nyárig töltötte be.

Ajánljuk még