logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jól jött volna a nyelvtudás: így járatta a bolondját Karácsonnyal az ukrán csaló

Nyilvánosságra került az a felvétel, amit orosz humoristák készítettek Karácsony Gergellyel. A magukat Kijev polgármesterének kiadó férfiak percekig beszélgettek Budapest főpolgármesterével, anélkül, hogy feltűnt volna neki, hogy átverték. A főpolgármesternek most is egy angol tolmács volt a segítségére – hangzott el az M1 Híradójában.

A magyar kormánynak az Oroszországgal szembeni uniós szankciós politikával kapcsolatos álláspontját kritizálta egy videóhívásban Karácsony Gergely, aki azt hitte, hogy a kijevi kollégájával beszél, de valójában egy ál-Vitalij Klicsko kérdéseire válaszolt.

A főpolgármestert hónapokkal ezelőtt verte át két orosz humorista, a videó most került nyilvánosságra.

Karácsony Gergely percekig beszélgetett az ál-Klicskóval, anélkül, hogy feltűnt volna neki az átverés. A felvételen a főpolgármester azt is elismerte, az uniós források visszatartásával az Európai Unió nyomás alá helyezheti Magyarországot.

Az átverés a Karácsony Gergelynek segítő angol tolmácsnak sem tűnt fel.

Arról is beszélt Budapest főpolgármestere, hogy ha lesznek további szankciók, akkor az Európai Unió nagy nyomás alá fogja helyezni a kormányt, és a vannak eszközei, hogy jobb belátásra bírja a magyar kabinetet. Itt a jogállami mechanizmus miatt felfüggesztett forrásokra utalt.

A főpolgármester végig magyarul beszélt, ahogy korábban, ezúttal sem szólalt meg angolul. Tavaly nyáron hetekig próbálta titkolni az angol tudása és állítólagos nyelvvizsgája körüli számára kellemetlen részleteket.

Ahogy ő fogalmazott: „Nekem egy ilyen hiperpasszív angoltudásom van.”

Bár korábban utalt arra, tud angolul, amiről papírja is van, de a nyelvvizsgát igazoló dokumentumot a sajtó többszöri érdeklődésére sem mutatta meg. Később kiderült, Karácsony Gergelyt korábban jogszerűtlenül alkalmazta tanársegédként és adjunktusként a Budapesti Corvinus Egyetem, mert – többek között – hiányzott a nyelvvizsgája.

Ajánljuk még