logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Exlex állapot a Jobbikban, hivatalosan még mindig Jakab Péter a párt elnöke

Exlex állapot alakult ki a Jobbikban, miután a párt élén történt elnökcserét hivatalosan még nem jegyezték be, így a lemondott Jakab Péternek már nincs, a július elején megválasztott Gyöngyösi Mártonnak pedig még nincs aláírási joga, emiatt a párt nem lehet jelölőszervezet az elkövetkező időszakban várható időközi választásokon – írta szerdai lapszámában a Magyar Nemzet.

A cikkben kifejtik, hogy a Bíróság.hu-n megtalálható adatok szerint Gyöngyösi Márton még a Jobbik alelnöke, Jakab Péter önálló képviseletijog-gyakorlása pedig a dokumentum szerint 2022. június 30-án szűnt meg, de a megszűnés tényleges időpontja nincs bejegyezve.

Azaz, a pártban egy exlex állapot alakult ki ismét, miután az elnökcserét a hivatal még nem jegyezte be. Jakab Péter hiába a Jobbik elnöke még papíron, hivatalosan ő már nem ír alá semmit, Gyöngyösi Márton pedig még nem rendelkezik aláírási joggal. Ezért a jobbikos logók az elkövetkező időszakban várható időközi választási jelöltek neve alatt igencsak megtévesztők, a párt ugyanis hivatalosan nem lehet jelölőszervezet.

Kapcsolódó tartalom

A lap szerint mindezek miatt a Jobbik nem tudja hivatalos jelölőszervezetként támogatni Újpesten a szeptemberi időközi választáson induló Maholányi Zsolt LMP-s jelöltet.

Emlékeztetnek, hogy legutóbb 2020-ban volt hasonló helyzetben a Jobbik, akkor saját emberüket nem tudták hivatalosan jelölni a tiszaújvárosi időközi országgyűlési választáson, mivel Jakab Péter nem rendelkezett még képviseleti joggal. Akkor megtámadták a Jobbik mint jelölőszervezet nyilvántartásba vételét a helyi választási bizottságnál.

Ajánljuk még