logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Három településen tartanak ma időközi önkormányzati választást

Három településen lesz ma időközi önkormányzati választás: Ásotthalom választói polgármestert, Mártély lakói új polgármestert és képviselő-testületet, Orosháza egyik választókerületének lakói pedig új képviselőt választanak.

A Csongrád-Csanád megyei Ásotthalom választópolgárai új polgármestert választanak, a korábbi ugyanis összeférhetetlenség miatt lemondott posztjáról. Az időközi választáson öt jelölt indul: hárman függetlenként, egy jelölt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt színeiben és egy a Megoldás Mozgalom jelöltjeként. A választói névjegyzékben mintegy 3200-an szerepelnek.

Szintén Csongrád-Csanád megyében, Mártélyon a képviselő-testület kimondta a feloszlását, ezért most a mintegy ezer választópolgárnak új polgármestert és hattagú képviselő-testületet kell választania. A polgármesteri tisztségért két független jelölt, a képviselőségért pedig tizenöt független jelölt indul.

Békés megyében, Orosházán az 5. egyéni választókerületben lemondott a képviselő. A képviselői helyért most négy jelölt indul, a választói névjegyzékben közel 2300-an vannak.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még