logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tordai Bence továbbra is tagadja az engedély nélküli építkezést

| Szerző: hirado.hu
Sikerült a Metropol munkatársainak mikrofonvégre kapni Tordai Bencét, aki zavartan válaszolt az újságírók kérdéseire. Korábban már beszámoltunk róla, hogy Tordai Bence a hatóságok megtévesztésével, engedély nélkül építhetett villát a baloldali politikus Budapest legdrágább kerületeinek egyikében.

Egy nagy sötét napszemüveg mögé rejtőzve érkezett Tordai Bence, nyilvánvalóan azért, hogy minél kevesebben ismerjék fel – írta a Metropol. A cikk szerint:

a párbeszédes politikus még a nyilvánvalót is megpróbálta letagadni és azt állította: ő nem építkezik engedély nélkül, szerinte minden rendben van a 150 milliós luxusvillája körül.

Tordai 2016-ban vásárolt telket magának Budapest egyik legdrágább részén, a II. kerület kertvárosában. Mint az kiderült, a baloldali politikus a kérdéses telekre vonatkozó szigorú előírások miatt nem kaphatott építési engedélyt, ezért a Metropol feltételezése szerint úgy döntött, hogy megtéveszti a hatóságokat és azt hazudja, hogy felújítja a birtok területén álló parasztházat.

A korábbi épületet azonban valószínűsíthetően teljes egészében elbonttatta, a helyére pedig egy vadonatúj villát húzott fel.

A Metropol szerkesztősége megszerezte az építkezéseken kötelezően vezetendő e-naplót, amelyből az derült ki, hogy a régi házat teljesen elbontották sőt, mi több az új háznak géppel ástak új alapot.
A Tordai Bence által vásárolt telken álló parasztház helyére épült luxusvilla. (Kép: Metropol)
A napilap értesülései szerint, szakértői vizsgálat született, amely feltárta, hogy

„a terveken szereplő meglévő, megmaradó falak nem találhatók meg, helyette teljesen új vázkerámia lett kivitelezve”.

Az e-napló tartalmazza, hogy „teljes bontás és gépi aláásás történt”, vagyis a ház illegális építkezésnek minősül, amely miatt egyértelműen le kell bontani.
A botrány továbbra is felveti a kérdést:

Kaphatott-e Tordai Bence a hatóságok megtévesztéséhez és az engedély nélküli építkezéshez segítséget legfőbb politikai szövetségesétől, a II. kerületi polgármestertől, Őrsi Gergelytől?

A botrány egyébként azért is érdekes, mivel éppen az a Tordai Bence építkezhetett engedély nélkül, aki korábban a legintenzívebben támadta a hasonló törvényszegéssel vádolt milliárdos Csipak Pétert.

Portálunk korábban kérdéseket küldött a Párbeszéd társelnökének, de azóta sem kaptunk választ.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még