logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Deák Dániel: A baloldal sosem látott mélységekbe zuhant, Fekete-Győr kínossá vált

| Szerző: hirado.hu
Deák Dániel – a XXI. Századi Intézet vezető elemzője – szerint a magyar baloldal sosem látott mélységekbe zuhant, vannak olyan pártok, amelyek támogatottsága alig éri el az 1 százalékot. Utóbbit a karakteres arcok eltűnésével, a belső hatalmi harcokkal, és a felelősségvállalás teljes hiányával magyarázza.

Deák Dániel, a XXI. Századi Intézet vezető elemzője az M1 Ma reggel című műsorában közölte, a hazai ellenzék sosem látott mélységekbe zuhant, támogatottságuk az április 3-án elvesztett országgyűlési választásokat követően is tovább csökkent, vannak olyan ellenzéki alakulatok, amelyek támogatottsága alig éri el az 1 százalékot. Példaként a Magyar Szocialista Pártot (MSZP) említette, amelynek eltűntek az egykori, meghatározó politikusai, politikájuk kiüresedett, mondanivalójuk, társadalmi üzenetük nincs.
A többi ellenzéki pártról szólva az elemző kijelentette, a színfalak mögött durva konfliktusok képe sejlik fel, hatalmi harcok dúlnak;

utóbbira jó példa az áprilisi katasztrofális ellenzéki vereséget követően is helyén maradó Jobbik elnök, Jakab Péter személye körül kialakult konfliktus, amely az elnök teljes bukásával, elszigetelődésével végződött.

Az egykor kormányváltó reményekkel induló, harcias Momentum Mozgalom ex-elnöke, Fekete-Győr András személye kapcsán Deák Dániel emlékeztetett, a politikus, mostanra leszálló ágba került pályafutása tele volt kínos helyzetekkel, kommunikációs bakikkal, amelyekből mind párttársainak, mind pedig az ellenzék valódi vezérének, Gyurcsány Ferencnek egyaránt elege lett.
Az ellenzék jövőbeli terveivel kapcsolatban Deák Dániel kiemelte: meglátása szerint az európai parlamenti, illetve az önkormányzati választásokig tartó időszak az ellenzéken belüli torzsalkodásokról, harcokról fog szólni, így a két választás sikeres abszolválása nagy feladat lesz számukra.

Ajánljuk még