logo

Műsorújság

Rendkívüli

Holtan került elő a Kis-Duna-ágban eltűnt bv-dolgozó

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Színjáték lehetett a kidobott erdélyi levélszavazatok ügye

Még zajlik a nyomozás a Marosvásárhely melletti Jedd település határában található illegális szeméttelepen kidobott, részben megégetett levélszavazatok ügyében, de a Maros megyei ügyészség feltételezése szerint a sajtó számára megrendezett színjátékról van szó.

 

A nyomozás részleteiről  Mircea Galina, a Maros megyei ügyészség szóvivője beszélt a Népszava – számolt be Krónika Online erdélyi hírportál. 

A szóvivő megerősítette azt a korábban napvilágot látott sajtóinformációt, miszerint tizenhárom kitöltött szavazólapról és néhány üres borítékról van szó. Mint mondta, az eddigi vizsgálatok nem vezettek eredményre, mivel a helyszínen nincsenek térfigyelő kamerák, a részben megégetett, tönkretett papírok rendkívül szennyezettek voltak, ujjlenyomatokat sem találtak rajtuk.

A szóvivő elmondta, a sérült maradványokat Bukarestbe küldték tovább biokriminalisztikai vizsgálatokra.

Mircea Galina elmondása szerint a szavazólapok és borítékok Maros és Hargita megye területéről bárhonnan származhattak. Úgy tűnik, nem érvényes szavazatokról van szó, az azonosító adatok hiányosak. Feltételezhetően postaládákból kiszedett levélcsomagokat töltöttek ki, majd semmisítettek meg, üres, kidobott borítékokat gyűjtöttek össze, az egészet a sajtó számára rendezték meg.

Hogy ki áll a történtek mögött, ki vagy kik voltak a rendezők, arra talán a biokriminalisztikai vizsgálat segít választ adni“– mondta az ügyészségi szóvivő.

Ajánljuk még