logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A kuláküldözés idején tönkretett gazdákra emlékeznek az országgyűlésben

A kuláküldözések idején tönkretett magyar gazdákról emlékezik meg szerdán az Országgyűlés, amely lefolytatja a jövő évi költségvetés megalapozásáról szóló törvényjavaslat vitáját is.

A megemlékezést követően Kósa Lajos (Fidesz) kezdeményezésére tárgyalják a közérdekű nyugdíjas szövetkezet és a kisgyermekkel otthon lévők szövetkezete tagjainak védelméről szóló törvényjavaslatot.

Általános vita lesz az egyes gazdaságszabályozási tárgyú törvények módosításáról, amely felülvizsgálja az online szerencsejáték szervezését, mivel az Európai Unió Bírósága szerint a magyarországi, az állami monopóliumot tartalmazó online játékszervezési szabályozás sérti a határon átnyúló szolgáltatásnyújtás szabadságát. A törvényjavaslat tartalmaz rendelkezéseket a bányászati kitermelés növelésének jogi eszközökkel történő ösztönzésére is.

Napirenden szerepel a pénzügyi szektort érintő egyes törvények módosítása, amelyet a törvények finomhangolásával indokolnak, valamint a termékekre és a szolgáltatásokra vonatkozó akadálymentességi követelményeknek való megfelelés általános szabályairól szóló javaslat, amelynek uniós jogharmonizáció a célja.

Az utolsó napirendi pont a Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló, Varga Mihály pénzügyminiszter által benyújtott törvényjavaslat, amely egyebek mellett a kormánymegbízott elnevezését – a történelmi hagyományok tisztelete és újjáélesztése jegyében – főispánra módosítaná.

Ajánljuk még