logo

Műsorújság

Rendkívüli

A benzin marad 480: Összefoglaltuk, mit kell tudni a meghosszabbított árstopokról

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: Magyarország és polgárai nem sértő és kioktató hangnemet, hanem elismerést és köszönetet érdemelnek

| Szerző: hirado.hu
Álláspontunk világos: békét akarunk. A fegyveres konfliktust be kell fejezni, a vitákat tárgyalás útján kell rendezni! – hangsúlyozta Orbán Viktor közösségi oldalán. A miniszterelnök ismertette: az európai parlamenti képviselők egy csoportja nyílt levélben támadja Magyarországot és a magyar kormányt azért, mert a szankciókról szóló tárgyalások során kiálltunk az érdekeink mellett.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök válaszlevelet írt annak a 44 európai parlamenti képviselőnek, akik a napokban közös levelet intéztek hozzá az ukrajnai háború kapcsán.

Kapcsolódó tartalom

A kormányfő közösségi média oldalán tett bejegyzésében leírta, a magyar kormány továbbra is a béke pártján áll, amelyet fegyverszállítások helyett a tárgyalások útján lehet elérni. Magyarország gondoskodik az Ukrajnából érkező háborús menekültekről, ezért hazánk és polgárai elismerést és köszönetet, nem pedig kioktató és sértő hangnemet érdemelnek.

Magyarország Kormánya továbbra is fenntartja a jogot a józan ésszel szembemenő és a családok elszegényedésével fenyegető javaslatokkal szemben.

Orbán Viktor levelében úgy fogalmazott: „elítéljük az Ukrajna területi szuverenitása elleni orosz támadást, a Budapesti Egyezmény megsértését. Békét akarunk. A fegyveres konfliktust be kell fejezni, a vitákat tárgyalás útján kell rendezni. Segíteni kell Ukrajnát, és gondoskodni kell a menekültekről.

Eddig közel 800 ezer menekült érkezett Ukrajnából Magyarországra, akiket élelemmel, szállással, gyógyszerrel láttunk el. A gyermekek számára oktatást, a felnőttek számára munkát biztosítunk. Magyarok tízezrei fogadták be az otthonukból menekülőket, gyűjtöttek adományt, vállaltak önkéntes munkát.

Mindeközben Ukrajna számára humanitárius segítséget, adományokat, élelmet, üzemanyagot, gyógyszert küldtünk és küldünk”.

Ajánljuk még