logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Wintermantel Zsolt: Két és fél év baloldali gyümölcse egy működésképtelen Fővárosi Közgyűlés

| Szerző: hirado.hu
A Karácsony Gergely általi „városvezetés 2019-től nemhogy új beruházásokat nem indított el, de egyet sem készített elő. Egyszóval ez a két és fél év elég karcsú” – nyilatkozta Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek.

 

A Fővárosi Közgyűlésben közel tizenöt éve nem történt olyan eset, mint nemrég: elmaradt egy ülés a baloldali városvezetés két pártjának összetűzése miatt. Azonban nemrég a Demokratikus Koalíció (DK) és a Momentum összeveszett azon, hogy kik és milyen támogatottsággal induljanak a közelgő időközi választásokon, utóbbi pedig kilátásba helyezte, hogy nem szavazza meg Karácsony helyettesének a DK-s Bősz Anett-tet. Karácsony Gergely főpolgármester akkor azt mondta, hogy ez volt az első alkalom, hogy pártügyek felülírják a város ügyeit, de garantálja, hogy utoljára.

Kapcsolódó tartalom

Wintermantel Zsolt szerint azonban nem ez volt az első ilyen eset. Mivel 2002 óta aktívan részt vesz a fővárosi politikában, így kifejtette:

„2008-ra kell visszatekintenünk ahhoz, hogy működésképtelen közgyűlést találunk: akkor MSZP-nek és SZDSZ-nek hívták azokat a pártokat, amelyek mostanra átalakultak DK-vá és Momentummá.” (…) „Csapdahelyzetbe került a Fővárosi Közgyűlés, hogy hatalmi pozícióharcok miatt nem tud a főváros működni”.

A Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője kiemelte, hogy a fővárosnak dönteni kellett volna többek között a múlt év zárszámadásáról, a tavalyi évi maradványnak, 23,5 milliárd forintnak az idei költségvetésbe történő beépítéséről, uniós pályázatokról, budai fonódó villamosról, számos olyan dologról, amelyek meghatározzák a budapestiek mindennapi életét.

„Akkor működőképes egy város, ha a költségvetést elfogadták, és nem kerül veszélybe az állami támogatások folyósítása sem. De úgy látszik, a baloldali pártoknak fontosabb volt a vita, a személyes ambíciók, a pozíciókon való osztozkodás, mintsem az, hogy a város ügyeivel foglalkozzanak” – tette hozzá.

A Fidesz politikusa arra is felhívta a figyelmet, hogy jelen pillanatban olyan projektek, fejlesztések zajlanak, amelyeket még Tarlós István és a Fidesz–KDNP-féle korábbi városvezetés tervezett meg, szerzett hozzá forrást, állami támogatást.

„Ha csak a Lánchidat nézzük: ha Karácsony Gergely 2020 februárjában aláírja azt a szerződést, amit még Tarlós István idején készítettek elő, akkor már lehetne ott közlekedni, és nem került volna legalább ötmilliárd forinttal többe a felújítás. Azt, hogy mekkora dugót és fennakadást okoznak ezek a munkálatok, mindennap tapasztaljuk. A jelenlegi városvezetés 2019-től nemhogy új beruházásokat nem indított el, de egyet sem készített elő. Egyszóval ez a két és fél év elég karcsú.”

A teljes interjú ide kattintva tekinthető meg.

Ajánljuk még