logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elosztották a pozíciókat: Bősz Anett főpolgármester-helyettes lehet

| Szerző: hirado.hu
Megállapodásra jutott a DK és a Momentum, Bősz Anett lesz a főpolgármester-helyettes. A XI. kerületben a momentumos jelöltek indulhatnak a megüresedett pozíciók betöltéséért.

Korábban beszámoltunk róla, hogy elmaradt a legutóbbi Fővárosi Közgyűlés, mivel az ellenzéki összefogás két pártja, a DK és a Momentum összeveszett, amely miatt nem tudták főpolgármester-helyettessé megválasztani Bősz Anettet. Ahogy az Karácsony Gergely, a főpolgármester magyarázatából kiderült a konfliktust a pártok között a közelgő időközi választások okozták.

Kapcsolódó tartalom

A 444.hu szerint azonban végül a két párt megállapodásra jutott, a Momentum megszavazza Bősz Anettet főpolgármester-helyettesi pozícióra. Az értesülések szerint Gy. Németh fővárosi képviselő helyére a DK-s Élő Norbert kerül, a XI. kerületben pedig csak a momentumos jelöltek indulhatnak, és megtarthatják Orosz Anna alpolgármesteri helyét is.

Mint az ismeretes, június 26-án négy egyéni választókerületben lesz időközi (önkormányzati) választás, a IV., V., VII. és a VIII. kerületben lemondás, valamint haláleset miatt; július 10-én a XVI. kerületben és július 31-én a XXII. kerületben szintén az urnák elé hívják a választókat, ez esetben lemondás miatt. A lemondások nagy részének ugyanaz az oka, mint az új főpolgármester-helyettes megválasztásának: a korábbi képviselő a parlamenti mandátumot választotta.

Wintermantel Zsolt, a fővárosi Fidesz–KDNP-frakció vezetője a határozatképtelenséget az újságíróknak korábban egyébként úgy kommentálta, hogy „a baloldali pártok viszálykodásai és belső konfliktusai miatt Budapest ügyei nem tudnak előre haladni”. Wintermantel a Magyar Nemzetnek tett legfrissebb interjújában azonban azt is elmondta, hogy két és fél év baloldali fővárosvezetés gyümölcse az, hogy működésképtelen a Fővárosi Közgyűlés.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még