logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Márki-Zay Péter szerint nincs olyan, hogy extraprofit

| Szerző: hirado.hu
Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt Márki-Zay Péter, ahol a kormány múlt heti döntéseiről, tehát a nyolc ágazatra kivetett extraprofit-adóról kérdezték a baloldal egykori miniszterelnök-jelöltjét.

Márki-Zay Péter továbbra is fenntartja korábban tett kijelentését, miszerint nem létezik olyan, hogy extraprofit, viszont ha lenne, azt a kaszinótulajdonosoktól, illetve a kormányközeli üzletemberektől kellene beszedni.

A műsorvezető felvetette, hogy Petschnig Mária Zita közgazdász is indokoltnak tartja az elvonásokat a bank- és energetikai szektorokban, továbbá a brit kormány is hasonló lépéseket tett a napokban. A hódmezővásárhelyi polgármester a felvetéseket követően ismét a kaszinókról kezdett beszélni.

Kapcsolódó tartalom

„Ki az aki azt gondolja, hogy a bankok nem fogják átterhelni a fogyasztókra? ”– tette hozzá Márki-Zay Péter.

A baloldal egykori miniszterelnök-jelölje hangot adott azon aggodalmának, hogy amennyiben átterhelés esetén a kormány megemeli az extraprofit-különadó mértékét, a nagy cégek ki fognak vonulni innen.

Kapcsolódó tartalom

A hódmezővásárhelyi polgármester korábban már bírálta a benzinárstopot is. Szerinte egyáltalán nincs rá szükség, mert mint fogalmazott: a többi ország anélkül is jól elvan. „A benzinárak magasabbak mindenhol Európában, vagy legalábbis feltételezem, hogy magasabbak, hiszen Orbán befagyasztotta őket. Mégis gazdaságilag ez a többi ország ahhoz képest nagyon jól elvan” – fejtette ki.

A baloldali összefogás jelöltje a választási kampányban többször is bírálta, egyebek mellett felelőtlenségnek nevezte a rezsicsökkentést, ami helyett ő más megoldást javasolt.

Kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni

– hangoztatta. Egy, a választás után készült interjúban pedig arról beszélt, hogy a fürdővíz újrahasznosítása jelenthet megoldást a növekvő energiaárakra.

Kapcsolódó tartalom

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a múlt heti kormányinfón tett bejelentését követően az Info Rádió Aréna című műsorában bontotta ki, hogy mi az az extraprofit, miként keletkezik, továbbá elárulta azt is, hogy az érintett cégek vezetői a négyszemközti megbeszéléseken nem is tiltakoztak a kormány intézkedése ellen, mivel pontosan tudják, hogy az elmúlt időben aránytalan nagy nyereségre tettek szert.

A teljes interjút itt megtekinthetik:

Ajánljuk még