logo

Műsorújság

Rendkívüli

Hamarosan bejelentést tesz Orbán Viktor

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Összeveszett a DK és a Momentum, Karácsony kénytelen volt elhalasztani a közgyűlést

| Szerző: hirado.hu
Határozatképtelenség miatt elmarad a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester. Lapértesülések szerint az ügy hátterében az húzódik, hogy összeveszett az ellenzéki összefogás két pártja, a DK és a Momentum, s emiatt ma nem tudták főpolgármester-helyettessé megválasztani Bősz Anett-tet. Wintermantel Zsolt, a fővárosi Fidesz–KDNP-frakció vezetője a határozatképtelenséget újságíróknak úgy kommentálta, hogy „a baloldali pártok viszálykodásai és belső konfliktusai miatt Budapest ügyei nem tudnak előre haladni”.

 

A Telex.hu információi szerint azért nem jelent meg kellő számú képviselő a teremben, mert összeveszett az ellenzéki összefogás két pártja, a DK és a Momentum. A Momentum nem szavazta volna meg a DK-s Bősz Anett-tet főpolgármester-helyettesnek, s e párt nélkül nem lett volna elég szavazat az érvényes döntéshez. A Momentum ettől függetlenül meg szerette volna tartani a közgyűlést, de ebbe a DK nem ment bele.

Kapcsolódó tartalom

Karácsony Gergely az MTI szerint azt mondta az ülés után, hogy nem a fővárosi frakciók, nem a polgármesterek között, hanem pártvezetői szinten van nézetkülönbség, ami a Momentum és a Demokratikus Koalíció (DK) között „ma áthidalhatatlan véleménykülönbséget eredményezett”.

A főpolgármester kérdésre válaszolva azt közölte:

a közelgő időközi választások miatt konfliktus van a Momentum és a DK között, ezért maradt el a szerdai Fővárosi Közgyűlés.

Wintermantel Zsolt, a fővárosi Fidesz–KDNP-frakció vezetője a határozatképtelenséget újságíróknak úgy kommentálta, hogy „a baloldali pártok viszálykodásai és belső konfliktusai miatt Budapest ügyei nem tudnak előrehaladni”.

Ismeretes: június 26-án négy egyéni választókerületben lesz időközi (önkormányzati) választás, a IV., V., VII. és a VIII. kerületben lemondás, valamint haláleset miatt; július 10-én a XVI. kerületben és július 31-én a XXII. kerületben szintén az urnák elé hívják a választókat, ez esetben lemondás miatt. A lemondások nagy részének ugyanaz az oka, mint az új főpolgármester-helyettes megválasztásának: a korábbi képviselő a parlamenti mandátumot választotta.

Ajánljuk még