logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nem csitul a jobbikos botrány – V. Anita szerint több jobbikos politikus is megfenyegette őt

| Szerző: hirado.hu
Sokkolta az ököritófülpösieket a falujukban történt szexuális bűncselekmény – erről írt a Bors. A lap megkereste a Jobbik zaklatási botránya kapcsán a helyieket, akiket megdöbbentett az eset. Azt mondták: soha nem történt még ilyen a faluban. A helyiek együttérzésüket fejezték ki, ezzel szemben Jakab Péter pártelnök egyik jó ismerőse, a tett helyszínének a tulajdonosa megdöbbentő véleményt fogalmazott meg. Szerinte az eset nem bizarr, csak extrém.

„Igazából pár percnek tűnt nekem, nekem az nagyon sok időnek tűnt bent ott vele” – könnyeivel küszködve idézte fel a történteket a jobbikos zaklatási botrány áldozata a TV2-nek. Kérte, hogy arca ne legyen felismerhető.

V. Anita azt állítja, a jobbikos Földi István tavaly decemberben kishíján megerőszakolta. Jakab Péter pártelnök barátja bezárta őt egy szobába, levetkőzött, ezután – a nő akarata ellenére – közösülni akart vele. Mindez egy jobbikos rendezvényen, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ököritófülpösön történt, egy horgásztanyán.

Nemcsak az áldozat, a falu lakói sem tudnak túllépni a történteken – számolt be a Bors.

Itt Ököritófülpösön ilyen még nem volt soha az életbe, ez még nem történt meg. De Ököritófülpöst ez a hír nagyon megrázta. Felháborító az ilyen. Ez kegyetlen. Ezek nem emberek” – vélekedtek a helyiek, akik együttérzésüket fejezték ki az áldozattal, és szégyenletesnek nevezeték, hogy még mindig nem kértek tőle bocsánatot.

A helyiek véleményétől eltérőt csak a tetthely, a horgásztanya tulajdonosa fogalmazott meg, aki a Bors szerint Jakab Péter és Földi István jó barátja.

„Minden nő addig foglalt, míg feküsznek rajta”

– jelentette ki a horgásztanya tulajdonosa, aki kijelentésére még rá is erősített: „nem bizarr, szerintem extrém”.

Ezzel tulajdonképpen összefoglalta, hogy mit is gondolhat a Jobbik a történtekről – írta a Bors.

Jakab Péter azzal védekezik: nem érti, hogy egykori alelnöke és élettársa miért nem tett azonnal feljelentést. „…hogy a rossebbe lehet, hogy ti nem aznap szaladtatok azon nyomban a nyomozó hatósághoz?”– mondta Jakab Péter az ATV műsorában.

A bántalmazott nő azonban választ adott a kérdésre. A Tv2-nek arról számolt be, hogy több jobbikos politikus is megfenyegette őt. Jakab Péterről pedig lesújtó véleménye van.

Én, amikor beléptem a Jobbikba, én Jakab Péternek az igazságérzete (miatt) léptem be, ahogy kiállt az emberek közé, ahogy beszélt mindenkivel. De ez csak egy álca, de egyébként ő nem ilyen, egy hazug, gusztustalan, gátlástalan ember” – mondta V. Anita.

A történtek után a Fidesz-frakció női tagjai közleményben ítélték el a zaklatási ügyet. Több civil szervezet pedig arra szólította fel a baloldali politikusokat, hogy határolódjanak el a Jobbiktól, ez azonban még mindig nem történt meg.

A jobbikos zaklatási ügyben egy hete személyi szabadság megsértésének gyanújával indult nyomozás.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánljuk még