logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A saját embere követeli Márki-Zaytól, hogy számoljon el a kampánypénzekkel

| Szerző: hirado.hu
Saját korábbi szövetségese kérte számon Márki-Zay Pétert. A baloldal volt miniszterelnök-jelöltjét Kész Zoltán szólította fel arra, hogy számoljon el a kampánypénzekkel. Márki-Zay felesége kommentben fejtette ki véleményét az ügyről, amire aztán csattanós választ kapott.

 

Kész Zoltán korábbi országgyűlési képviselő és Márki-Zay Péter mozgalmának tagja nyílt levélbe szólította fel a volt miniszterelnök-jelöltet, hogy ha már a tisztességről beszél, akkor számoljon el a kampánypénzekkel.

„A tisztességről nem beszélni kell, hanem akként viselkedni.

Kampányod egyik legfontosabb mondanivalójával, mely szerint azért támadnak, mert nem tűrőd a lopást, mélyen egyetértettem. Éppen ezért, az MMM vezetőségi tagjaként attól teszem függővé vezetőségi tagságom fenntartását, hogy még ebben a hónapban rendesen elszámolsz a kampánypénzzel” – írta bejegyzésében Kész.

Hozzátette, hogy nemcsak az elköltött pénzre kíváncsi, hanem arra is, hogy az adományozók számára miként juttatták vissza az átutalt támogatásokat.

„Gondolom, mondanom sem kell, hogy az adományozók által egyértelműen célhoz kötötten adott támogatásokat nem a célra felhasználni (például pártot építeni belőle) lopás,

amelyet az MMM-ben nem csak te, de senki más sem tűr el” – fogalmazott Márki-Zay korábbi szövetségese.

Márki-Zay Péter felesége, Felícia asszony kommentben kérte számon Készt, hogy miért nem hívja fel a volt miniszterelnök-jelöltet, továbbá miért nem veszi fel férjének a telefont.

Felícia asszony kommentjére reagálva Kész azt válaszolta, hogy utoljára március 16-án tudott beszélni a volt miniszterelnök-jelölttel, továbbá ismertette, hogy

levelet is írt Márki-Zay Péternek egy héttel ezelőtt, amire bevallása szerint azóta sem kapott választ.

Nem sokkal Kész nyílt levele után Márki-Zay szintén a közösségi médiában fejtette ki véleményét. Szerinte „valakik nagyon félnek egy új, tisztességre és becsületre épülő, hiteles alternatívát jelentő párt megjelenésétől.”

Az ügy az összellenzéki adománygyűjtési akció miatt robbant ki, és szerinte olyanok kérdőjelezik meg mozgalma pénzügyi átláthatóságát, akiknek a saját házuk táján is lenne söprögetni-valójuk. Bejegyzése végén arról biztosított, hogy minden támogatással el fognak számolni.

Ajánljuk még