logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nyílt levelet írt a Jobbikos szexbotrány áldozata: párttársai megkövezik, a Fidesz-frakció női tagjai kiállnak mellette

| Szerző: hirado.hu
Nyílt levelet írt a Jobbikos szexbotrány áldozata. A 24 éves V. Anita azután állt a nyilvánosság elé, hogy az új Fidesz-frakció női tagjai elítélték a zaklatási ügyet. V. Anita azt írta: miközben a sajátj párttársai megkövezik, és őt hibáztatják, olyanok állnak ki mellette, akikkel nem ugyanazon a politikai oldalon áll. A nő kiemelte, hogy eközben az elkövetők bocsánatot sem kértek tőle.

 

„Hálásan köszönöm kiállásukat mellettem, bizonyítva, hogy a nők elleni erőszak nem politikai ideológia kérdése” – így reagált a Fidesz-frakció női tagjainak pénteki közleményére a jobbikos szexbotrány áldozata.

Kapcsolódó tartalom

V. Anita, Szilágyi György élettársa a politikus facebook-oldalán arról írt: „ha egy baloldali, vagy liberális asszonnyal erőszakoskodnak és akár évtizedek múlva hozza azt nyilvánosságra, kiáll érte a teljes baloldali, liberális politikai közösség és a jogvédők hada. Ha viszont egy jobboldali, 4 éves kislány édesanyjával történik hasonló, aki kíméletből 4 hónap múlva indít hivatalos eljárást, akkor csak arra számíthat, hogy a sajátjai megkövezik, őt tekintik hibásnak”.

A nyílt levélben V. Anita azt is írta: azért csak a párton belül kérték az elkövetőkkel szembeni következmény alkalmazását, mert nem akarta terhelni az összellenzék választási kampányát ezzel a súlyos üggyel, pedig az elkövetők bocsánatot sem kértek tőle.

Nemrég derült ki, hogy néhány hónapja a Jobbik alelnökének, Szilágyi Györgynek az élettársát meg akarták erőszakolni az egyik pártrendezvényen, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ököritófülpösön.

Szilágyi György mellett több jobbikos politikus is Földi Istvánt, Kocsord korábbi polgármesterét nevezte meg elkövetőként, míg Gyüre Csabát, a párt volt parlamenti képviselőjét pedig a fiatal nő megmentőjeként.

Jakab Péter, aki állítólag jelen volt az épületben, a történtek óta azzal védekezik: nem érti, hogy egykori alelnöke és élettársa miért nem tett azonnal feljelentést a rendőrségen.

Az áldozatoknak nem egyszerű ezt feldolgozni, nagyon sok minden megfordul ilyenkor a fejükben, például az is, hogy szégyellik ezt az esetet, pedig nem nekik kellene…” – nyilatkozta Szilágyi György.

A jobbikos zaklatási ügyben egy hete, személyi szabadság megsértésének gyanújával indult nyomozás. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőrfőkapitányság az M1-nek megerősítette: gyanúsítotti kihallgatás eddig nem történt, a hatóság ugyanakkor büntetőeljárás keretében vizsgálja az esetet.

A nemi erőszakkal hírbe hozott Földi István közleményében úgy reagált: elégtételt fog venni minden hazugságért. Akik hazudtak, bűnhődni fognak.

A Bors arról írt, hogy az áldozatot más jobbikosok telefonon fenyegették, hogy ne merjen feljelentést tenni az ügyben.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még