logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Volt DK-s politikus: Zsarolás és „kusskultúra” az ellenzéki összefogásban

Óriási lehetőséget kapott a hatpárti összefogás, de ezt eljátszotta - mondta az országgyűlési választáson függetlenként indult pécsi önkormányzati képviselő, Bognár Szilvia.

Az egykori DK-s politikus úgy értékelt: a hatpárti összefogás legnagyobb hibája, hogy nem tud hiteles lenni.

Elmondta, ajánlásgyűjtés közben azt tapasztalta, hogy sokan elfordultak a közélettől, az ellenzék sok szavazatot vesztett.

Az M1 Ma reggel című adásában a Jobbik szexbotrányát firtató kérdésre Bognár Szilvia kijelentette, sem hölgyek, sem urak nem szenvedhetnek el ilyen szituációkat. Arról, hogy az ellenzéki oldalon erről miért nem esik szó, azt mondta: ő is

megszenvedte a hatpárti összefogásban azt a „kusskultúrát”, amire a párttagokat kényszerítették.

Közölte, elkötelezett volt a kormányváltás mellett, de benne volt a hatpárti összefogásban, és belülről látta, hogy azt milyen metódusok és emberi minőség jellemzi, ezért az utolsó pillanatban indult el, mert függetleníteni akarta magát tőlük, és szerette volna, ha az emberek látják, hogy „nem része ezeknek a módszereknek”.

Az egyéni mandátumot szerzett Mellár Tamásról, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjéről Bognár Szilvia azt mondta: szakmai életútja példaértékű, de az előválasztás után olyan módszerekhez asszisztált, mint a zsarolás, hiszen őt megzsarolták a pécsi szocialisták, hogy ha nem tesz meg bizonyos dolgokat, például nem határolódik el bizonyos személyektől, a momentumosoktól és tőlem, akkor nem fogják őt támogatni. Mellár Tamás nem a közvéleményhez fordult, hanem hallgatott, és elfogadta a szocialisták több mint 20 millió forintos támogatását – mondta, hozzátéve: az elhatárolódás közlemény formájában történt meg, és csak róla szólt.

Bognár Szilvia arról is beszélt, hogy nincsenek polgármesteri ambíciói és nem híve a pártoknak, mert azt tapasztalja, hogy azokban az egyéni és pártérdekek a hangsúlyosak, és nem a közérdek.

Arra a kérdésre, hogy miért nem indult el az ellenzéki előválasztáson, azt mondta: ott csak pártok delegálhattak jelölteket, a DK-ból való tavaly júniusi távozása után nem kapott volna befogadó nyilatkozatot a pártoktól. Bírálta, hogy nem volt nyitott az előválasztás, amelyből így a civilek teljesen kimaradtak.

Ajánljuk még