logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Otthagyta a Momentumot egykori alelnöke

| Szerző: hirado.hu
A párt országos vezetése egy éve folyamatosan eltussolja, hogy választási csalás történt egy tisztújításon – állítja Körömi Attila, aki erre hivatkozva kilépett a Momentumból. Az egykori alelnök több pártot is megjárt, mire 2020-ban bekerült a párt elnökségébe.

„Április 19-én kiléptem a Momentumból” – jelentette be Facebook-oldalán néhány nappal ezelőtt Körömi Attila. A párt egykori alelnöke terjedelmes bejegyzésben indokolta meg döntését. Többek között azt állította, a Momentum pécsi szervezetének tavaly áprilisi tisztújításán Nemes Balázs helyi elnök és köre szervezett csalásokat követett el.

Ennek alátámasztására Körömi már korábban nyilvánosságra hozott egy hatoldalas, általa összeállított dokumentumot, valamint egy másik iratot, amely állítása szerint a párt belső vizsgálati anyaga.

„A Momentum pécsi szervezetében elkövetett választási csalások ügyét egy éven át próbáltam a párton belül tartva a belső jogszabályok alapján rendezni, de az elnökség, a pártigazgatás és az EFB [etikai és felügyelőbizottság] rezzenéstelenül fedezte a helyi szervezet működését morális lejtőre taszító visszaélést”

– írta a napokban megjelent bejegyzésében az egykori alelnök.

Körömi Attila Facebook-posztjában azt is kijelenti, hogy aki az általa említett csalás eltussolásában a demokratikus elveket semmibe véve részt vett az elmúlt egy évben, az nem lehet parlamenti képviselő.

„De mindjárt szögezzük le azt is, hogy a pártelnök ebbéli védhetetlen magatartása az elnökséget sem menti fel a testületi felelősség alól”

– tette hozzá.

Politikai szédelgők gyűjtőpártja

Körömi Attila 2020-ban lett a Momentum országos elnökségének tagja, de 2021 decemberében már tagságának felfüggesztéséről lehetett olvasni. Az akkori híradások szerint az ok az volt, hogy a baloldali előválasztáson nem a párt jelöltjét, Nemes Balázst, hanem az ellene induló Mellár Tamást támogatta. Pályafutásának momentumos epizódja előtt Körömi volt a Fidesz tagja, de jobbikosként is politizált egy ideig.

Érdekes módon Nemes Balázs szintén a Jobbik háza tájáról érkezett a Momentumba.

Mint ismert, Nemesről néhány évvel ezelőtt az Origó nyilvánosságra hozott egy 2010-ben készült hangfelvételt, amelyen a politikus antiszemita, homofób, valamint cigányellenes kijelentéseket tesz, ezenfelül a Jobbik iránti szimpátiáját is hangoztatja.

Az olimpiaellenességgel a köztudatba berobbanó párt vonzhatja a kalandor típusú politikusokat, hiszen a szintén a Fideszt megjárt, az LMP-ből viharos körülmények között távozó Hadházy Ákos is ott kötött ki. Ám a botránypolitikus hiába nyerte meg az előválasztást, majd az országgyűlési választást is Budapest zuglói körzetében a Momentum színeiben. Hadházy ugyanis cserben hagyta a pártot azzal, hogy nem lesz a Fekete-Győr András által vezetett parlamenti frakció tagja.

A „pécsi balhé”

Nemes Balázs körül egyébként Pécsett egyre forróbb a levegő.

Topán László, a Momentum önkormányzati képviselője az országgyűlési választás utáni első közgyűlésen bejelentette, kilép a párt frakciójából, a képviselőcsoport pedig ezzel meg is szűnt.

Helyi sajtóértesülések szerint Topán döntése nem független a Körömi által nyilvánosság elé tárt csalási ügytől.

„Nem kívánok sem ambiciózus egyének, sem immunhiányos szervezetek foglya, hasznos hülyéje vagy épp tettestársa lenni” – indokolta kilépését az önkormányzati képviselő Facebook-bejegyzésében. Az egyik ilyen ambiciózus egyén sokak szerint Nemes Balázs lehet.

A csalási ügy kirobbanása után a Pécs Aktuál helyi portál azonnal megkereste a Momentum pécsi elnökét, aki azóta sem reagált a lapnak Körömi vádjaira.

Mindeközben annak ellenére, hogy a párt pécsi önkormányzati képviselőit a baloldali polgármesterrel szembeni lázongásaik miatt eltávolítottak bizottsági helyükről, Nemes Balázs továbbra is az önkormányzat innovációs biztosa lehet, ami havi félmillió forintjába kerül a városnak.

Ajánljuk még