logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kétszer ment be munkahelyére Hadházy, mégis 15 milliós fizetést kapott

| Szerző: hirado.hu
Kétszer ment be a munkahelyére egy év alatt, de 15 milliót zsebre tett Hadházy Ákos.

 

Az elmúlt egy évben Hadházy Ákos mindössze két alkalommal ment be az Országházba, vagyis a baloldali politikus lényegében nem járt be a munkahelyére. Ehhez képest Hadházyt parlamenti képviselőként ez idő alatt bruttó 15 millió forint tiszteletdíj illette meg, és kapott irodát, lakást, üzemanyagkártyát és fizetett munkatársat – áll a Magyar Nemzet beszámolójában.

Nem vesz részt az Országgyűlés hétfői alakuló ülésén Hadházy Ákos – ezt maga a baloldali képviselő tudatta pénteken a széles nyilvánossággal, megróva egyúttal minden olyan megválasztott politikust, aki elmegy az egyébként valamennyi parlamentáris demokráciában kiemelkedőnek számító politikai eseményre.

Kapcsolódó tartalom

Bár az állatorvosból lett politikus különlegesnek igyekszik beállítani távolmaradását a parlamenti ülésteremtől, a helyzet úgy áll, hogy abban nincs semmi rendkívüli. Az utóbbi időben ugyanis Hadházy Ákos lényegében nem járt be a munkahelyére.

A botrányairól hírhedtté vált baloldali politikus az elmúlt egy évben mindössze két alkalommal, tavaly május közepén és szeptember végén tisztelte meg jelenlétével a törvényhozás munkáját

Ahhoz képest, hogy Hadházy akkurátusan elkerülte a Parlament épületét, országgyűlési képviselőként egészen szép summát vehetett fel. A politikusnak

az elmúlt egy esztendőben bruttó 14 740 800 forint illetmény járt, tiszteletdíja március óta bruttó 1 316 400 forint. Ezen felül Hadházyt megilleti üzemanyagkártya, kap irodát, lakást, kommunikációs eszközöket, illetve foglalkoztathat munkatársat.

Hadházy Ákos a legutóbbi alkalommal, 2018-ban is igyekezett felhasználni az Országgyűlés megalakulását némi médiafigyelem megszerzésére – akkor az alakuló üléshez képest egy hónappal később, június 4-én tette le a képviselői esküjét.

Kapcsolódó tartalom

Abban ugyanakkor láthatóan nem hisz, hogy parlamenti felszólalásokban hívja fel a közfigyelmet egyes fontos ügyekre vagy így képviselje választóit.

Az elmúlt négy évben Hadházy mindössze három alkalommal emelkedett szólásra a Parlamentben, ebből kétszer éppen a saját mentelmi ügyeivel összefüggésben beszélt.

Botrányt ellenben volt ideje okozni: vitán felül a magyar demokrácia egyik mélypontja volt, amikor 2019-ben Hadházy Ákos trágár feliratú táblát emelt a magasba a képviselőházban.

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő feliratot tart a kezében Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalása alatt az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. október 21-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás).

Ajánljuk még