logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Illegitimnek tartják, mégis felesküsznek az alaptörvényre, és beülnek a parlamentbe a baloldali politikusok

A baloldali ellenzék minden pártjában gyökeret vertek az anarchikus nézetek – erről ír a Magyar Nemzet. A cikkben arra emlékeztetnek, hogy a baloldali koalíció minden pártja delegál olyan képviselőt az új Országgyűlésbe, aki az alkotmányos rend felbontását sürgette eddig. Elemzők és újságírók arra hívják fel a figyelmet, hogy azok, akik illegitimnek tartják Magyarország alaptörvényét, most erre készülnek felesküdni, ezután pedig beülnek a parlamentbe és felveszik a fizetésüket – számolt be az M1 Híradó.

Az alkotmányos rend elleni lázításban jutott konszenzusra a baloldal – ezzel a címmel közölt cikket a Magyar Nemzet. A lap emlékeztet rá, hogy a szivárványkoalíció minden pártjában gyökeret vertek olyan nézetek, amik anarchiához vezethetnének. Kiemelik, minden olyan baloldali párt delegál olyan képviselőt az új Országgyűlésbe, amely az elmúlt időszakban a rendszerváltás óta meglévő alkotmányos rend felbontását sürgette.

A legtöbb ilyen képviselője a DK-nak lesz. A Gyurcsány Ferenc vezette párt új frakciójának csaknem kétharmada, vagyis kilenc képviselője is beszélt korábban arról, hogy kormányra kerülve, akár feles többséggel, tehát jogellenesen is alkotmányozna. A párt frakcióvezető-helyettese a parlamentben egyenesen úgy fogalmazott: kukába kell hajítani az alaptörvényt.

De Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára is beszélt erről többször.

„Aki azt mondja, hogy kétharmad nélkül nem lehet nekimenni a kétharmados törvényeknek, az azt is mondja sajnos, hogy akkor nem lehet kormányozni. Aki azt mondja, hogy lábujjhegyen kell majd kerülgetni a kétharmados törvényeket, mert ez kell a békéhez, az el fog bukni, nem fog kormányozni” – mondta Gyurcsány Ferenc neje.

A Momentum bukott elnöke, Fekete-Győr András tavaly az Indexnek adott interjúban mondta azt: úgy kormányozna, hogy a kétharmados törvényeket eltörölné, akár egyszerű többséggel.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke tavaly decemberben adott interjút az Mfo.hu-nak, amelyben arról beszélt, hogy Magyarországnak jelenleg nincs alkotmánya.

Az MSZP pártszinten is kiadott egy nyilatkozatot, melyben arról írtak, hogy szerintük az alaptörvény illegitim.

Elemzők és újságírók is arra emlékeztetnek, hogy a baloldal politikusai, akik mandátumot kaptak az emberektől,

most olyan alaptörvényre terveznek felesküdni, amelyről korábban azt állították, hogy szerintük illegitim. Ezután pedig beülnek majd a parlamentbe és felveszik a fizetésüket.

Ajánljuk még