logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szakértő: Kezdetét vette a gyurcsányi leszámolás

Gyurcsány Ferenc már készíti a selyemzsinórt politikai ellenfeleinek – erről beszélt az Alapjogokért Központ elemzője az M1-en. Koskovics Zoltán szerint a Márki-Zay Péter ellen indított kommunikációs hadjárat csak a kezdet, és a hódmezővásárhelyi polgármestert Karácsony Gergely és Jakab Péter követheti. Gyurcsány Ferenc már a választás éjszakáján Márki-Zay Pétert tette felelőssé a vereségért. Hétvégi értékelő beszédében pedig azt mondta: Dobrev Klárával győztek volna – számolt be róla az M1 Híradója.

Bunkósbot és bűnbakképzés – a vereség után törvényszerű, hogy ez következik a baloldalon Gyurcsány Ferenc szerint. A DK elnöke a választást értékelő beszédében zavaros hetekkel fenyegetett.

Bár a nevét nem mondta ki, saját bűnbakját ő is megjelölte: Gyurcsány Ferenc hosszan beszélt arról, hogy a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter okolható a lesújtó eredményért.

Rajta keresztül azonosítanak be bennünket. Ő vezeti a kampányt. Ő személyesíti meg, ő határozza meg a kampány hangsúlyait, szerkezetét, súlypontjait” – fogalmazott.

Gyurcsány Ferenc szerint a baloldal abban hibázott, hogy Márki-Zay Pétert választotta, aki stratégiailag és ideológiailag is alkalmatlan volt a hatpárti koalíció vezetésére.

Olyan hölgyeim és uraim a földön nincsen, hogy egy alapvetően baloldali politikai centrumú közösség magának jobboldali jelöltet választ. Ez az önazonosságnak a megtagadása, az identitás feladása, ez választók lelkének, álmának elárulása. Ilyen nincs” – mondta a DK elnöke.

Gyurcsány Ferenc már a választás éjszakáján ítéletet mondott Márki-Zay Péter fölött. A hódmezővásárhelyi polgármesterre rossz kapitányként utalva kijelentette: az összefogás pártjainak át kell gondolniuk, hogy jól döntöttek-e.

Bolsevik párt a DK, Gyurcsány Ferenc pedig uszító

– Márki-Zay Péter vasárnap este ezzel hárította el a gyurcsányi mondatokat. A hódmezővásárhelyi polgármester szerint Gyurcsány Ferenc részéről előre eltervezett akció volt, hogy lejárassa.

Hallottam, hogy Érden például Gyurcsány Ferencnek egy szombati rendezvényén már elhangzott egyszer, hogy két nap múlva engem ki fognak nyírni. Tehát előre megtervezett volt ez a hadművelet a DK, illetve Gyurcsány Ferenc részéről” – fejtette ki.

Márki-Zay Péter a közösségi oldalon is nekiment Gyurcsány Ferencnek. Azt írta: Gyurcsány Ferenc tartotta távol a jobboldali szavazókat az összefogástól.

Gyurcsány Ferenc válaszként megosztotta a bejegyzést, amihez annyit írt: kommentár nélkül.

Borítékolható, hogy a választási vereség után Gyurcsány Ferenc sorra akar majd leszámolni politikai ellenfeleivel

– erről az Alapjogokért Központ elemzője beszélt az M1-en. Koskovics Zoltán szerint Márki-Zay Péter az első akadály a DK elnöke előtt azon az úton, hogy végleg integrálja a baloldalt.

Pestiesen szólva rákeni az egész vereséget. Aztán, majd ha az egész megtörtént, akkor készüljön föl a budapesti főpolgármester, ugyanis meg fogja kérdezni, hogy ki a felelős Márki-Zay Péterért? Ugyanis Karácsony főpolgármester úr felelős Márki-Zay Péterért, hiszen ő volt, akinek a visszalépése anno az előválasztásnak nevezett cirkusz idején lehetővé tette, hogy Márki-Zay Péter legyen a közös jelölt” – fogalmazott.

A szakértő hozzátette: a hódmezővásárhelyi polgármestert Karácsony Gergely és Jakab Péter követheti.

Ajánljuk még