logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Mutatunk négy körzetet, ahol megfordulhat az állás

A 106-ból van több választókerület, ahol matematikailag még nem dőlt el a választás. Tehát elvileg a kormánypártok veszíthetnek a 135 mandátumból, de akár szerezhetnek is. Mutatjuk azt a négy választókerületet, ahol kisebb a különbség 1000 szavazatnál az első és a második helyezett között – hangzott el az M1 Híradóban.

Budapest 13. számú egyéni választókerület: Szatmáry Kristóf (Fidesz–KDNP) és Vajda Zoltán (Egységben Magyarországért) között 38 szavazat a különbség, és elvileg még csaknem 3000 szavazatot meg kell számolni.

Pécsen a párbeszédes Mellár Tamás vezet Kővári János előtt. A különbség 255 szavazat, de még jóval több mint tízszer ennyi van az urnákban.

Budapest 15. számú egyéni választókerület: Kunhalmi Ágnes (Egységben Magyarországért) az élen, 449 szavazattal marad el tőle Lévai István Zoltán (Fidesz–KDNP). Elvileg fordulhat az állás.

Kérdéses még Dunai Mónika (Fidesz–KDNP) egyéni mandátuma is, hiszen 761 szavazttal vezet Szilágyi György (Egységben Magyarországért) előtt, de nagyjából háromszor ennyit kell még megszámolni.

Elméletileg még húsz helyen lehet változás, a gyakorlatban jóval kevesebb helyen lesz, ha lesz. Szombaton kiderül.

Ajánljuk még