logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A szakértők szerint a választáson az döntött, hogy az emberek kit látnának miniszterelnöknek

Történelmi győzelmet aratott a Fidesz–KDNP a parlamenti választáson, miközben minden előrejelzésnél gyengébben szerepelt a baloldali pártok közös listája. Sorozatban negyedszer aratott kétharmados sikert a jobboldal. Az elemzőket és – egyes hírek szerint – a kormánypárti politikusok egy részét is meglepte ez. Nem a győzelem, hanem annak mértéke. Utólag azzal magyarázták a szakértők, hogy a vasárnapi szavazás tulajdonképpen arról szólt, kit szeretnének a miniszterelnöki poszton látni a magyarok. Ismét úgy döntöttek a választók, hogy Orbán Viktort – hangzott el az M1 Híradójában.

A választási győzelme után délben kormányülést tartott Orbán Viktor. A miniszterelnök erről megosztott egy fotót a közösségi oldalán. A kormányfő a bejegyzéshez azt írta: Kormányülés. A munka nem állhat meg.

A magyarok értik, ha nem vagyunk erősek, nem vagyunk jól szervezettek, akkor széthullunk és elveszíthetjük az országunkat – erről beszélt Orbán Viktor hétfő éjjel a választási győzelme után a Hír TV-nek adott interjúban.

A miniszterelnök azt is elmondta, hogy azok a nemzetek, amelyek nem akarják belátni, hogy erős kormányokra és erős vezetőkre van szükségük, azok gyenge koalíciós kormányoknak adnak felhatalmazást, és nem nagyon tudnak válaszolni a modern kor kihívásaira. Hozzátette: úgy nyertek, ahogyan senki sem gondolta, hogy képesek győzni.

„Nincs Európában még egy olyan nép, amely ilyen hosszú idő óta kormányon lévő politikai közösségnek akkora bizalmat tudna adni, mint amit most mi kaptunk a magyaroktól.

Nagyon sokat kell dolgoznunk a következő években, hogy ezt megháláljuk” – fogalmazott Orbán Viktor.

Hatalmas győzelmet arattunk, akkor nyertünk a legjobban, amikor mindenki összeállt ellenünk – erről a kormánypártok budapesti eredményváró rendezvényén beszélt vasárnap 23 óra előtt Orbán Viktor.

A miniszterelnök a pártszövetségének győzelméről azt mondta: óriási nemzetközi erőközpontok és szervezetek mozdultak meg velük szemben. Nekik azt üzente: kidobott pénz volt minden fillér, amit a magyarországi baloldalnak adtak. Kijelentette: hiába a taktika, a cselszövés, a ravaszkodás, a végén mindig a szív győz. Magyarország ma esti győzelme a szív győzelme – fogalmazott, hozzátéve: azért nyertek, mert van egy közös szenvedélyük, amit úgy hívnak: Magyarország.

„Az egész világ láthatta, ma este itt Budapesten, hogy a kereszténydemokrata politika, a konzervatív polgári politika és a hazafias politika győzött és azt üzenjük Európának, hogy ez nem a múlt, ez a jövő. Ez lesz a mi közös európai jövőnk” – mondta beszédében a miniszterelnök.

Mi, akik ma győztünk, azt vállaljuk, számunkra mindig Magyarország lesz az első

– emelte ki Orbán Viktor.

Ajánljuk még