logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: Ha a nemzeti oldal győz, akkor van esélyünk a békére, ha a baloldal győz, akkor van esélyünk a háborúra

Ha a parlamenti választáson a Fidesz-KDNP győz, akkor kimaradunk a háborúból, ha viszont a baloldal, bele fogunk sodródni a háborúba – mondta a miniszterelnök, a Fidesz elnöke hétfőn kampánykörútjának győri állomásán.

 

Orbán Viktor a Facebook-oldalára feltöltött videóban kiemelte: a választás tétje megváltozott, mert kitört a háború.

A választás tétje megnőtt, mert nem ugyanúgy reagáltak a jobb- és a baloldali pártok a háborúra, nem egyformán, hanem különböző módon” – mondta, hozzáfűzve: „a mi álláspontunk teljesen világos: ez egy ukrán-orosz háború; ez nem a mi háborúnk; ez két nép háborúja; nyilván a szívünk a megtámadottal van”.

Leszögezte ugyanakkor: „azt senki sem kérheti tőlünk, hogy egy olyan háborúba, amihez nincsen közünk, küldjük el a katonáinkat”.

A miniszterelnök úgy folytatta: azt senki sem kérheti tőlünk, hogy küldjünk oda fegyvereket vagy engedjünk át Magyarország területén fegyvereket, amelyek azonnal katonai célponttá válnak, mert az ellenfél azokat meg fogja semmisíteni Magyarország területén, vagy utána Kárpátalja területén.

Ezért nem küldhetünk fegyvereket, és nem küldhetünk katonákat sem, mert mi is hadviselő féllé válunk, és benne leszünk nyakig egy háborúban – tette hozzá a kormányfő, kiemelve, ez a magyar nemzeti oldal álláspontja. Jelezte, a baloldal álláspontja más.

Vagyis a helyzet úgy fest a választás szempontjából, hogy ha a nemzeti oldal győz, akkor van esélyünk a békére. Ha a baloldal győz, akkor van esélyünk a háborúra. Hogy még egyértelműbben fogalmazzak, ha mi győzünk, ha a Fidesz, a KDNP, a nemzeti oldal győz, akkor kimaradunk a háborúból. Ha baloldal győz, bele fogunk sodródni a háborúba” – foglalta össze álláspontját Orbán Viktor.

Ajánljuk még