logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Budai: Szabó Tímea kampányát kábítószer értékesítéséből finanszírozhatják

Budai Gyula fideszes képviselő hétfőn kábítószer-kereskedelem és pénzmosás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodánál, mert szerinte egy hangfelvétel alapján megalapozott a gyanúja annak, hogy Szabó Tímea (Párbeszéd) kampányát kábítószer értékesítéséből származó pénzből finanszírozzák.

Budai Gyula a feljelentés beadását követően az MTI-nek elmondta: egy olyan hangfelvétel jelent meg a sajtóban, amelyen Fischer László ügyvéd – Kiss László óbudai DK-s polgármester feleségének üzlettársa – arról beszélget egy ismeretlen személlyel, hogy Szabó Tímeának, a Párbeszéd társelnökének, a budapesti 10-es számú választókerület ellenzéki képviselőjelöltjének hatalmas összegeket emészt fel a választási kampánya.

A fideszes képviselő – akinek feljelentésében szerepel a beszélgetés leirata – azt állítja: a hangfelvétel alapján megalapozott gyanúja merül fel annak, hogy Szabó Tímea kampányát kábítószer értékesítéséből származó pénzből finanszírozzák.

Kapcsolódó tartalom

A hangfelvételen ugyanis arról beszélgetnek – írta feljelentésében Budai Gyula –, hogy a kábítószer Spanyolországba érkezik, az értékesítést követően pedig Marbelláról kellene alkalmanként 300-400 millió forintot Magyarországra hozni, amelyből Szabó Tímea választási kampányát finanszíroznák.

A kormánypárti politikus szerint a hangfelvételen arra is több utalás van, hogy milyen módszerrel kell a pénzt Magyarországra hozni az erre vonatkozó jogszabályok kijátszásával. Hozzátette: a felvételen többször elhangzik Patek Gábor neve, aki korábban Karácsony Gergely főpolgármester előválasztási kampányát szervezte.

Ajánljuk még