logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kocsis Máté: Gyurcsány úr! Álljon le a háborús hergeléssel!

| Szerző: hirado.hu
Mi állunk helyt az ukrán határon, mi gondoskodunk a háború elől menekülők tízezreiről, és nem látjuk keleti végeinken a segítő brüsszeli kezeket – emlékeztette az exminiszterelnököt Kocsis Máté. A frakcióvezető felszólította Gyurcsányt, hogy ne hadováljon „más útról”, hiszen ő is pontosan tudja, hogy vagy kimaradunk, vagy belekeveredünk a háborúba.

Kocsis Máté a DK elnökének válaszolva azt írta: „Gyurcsány úr! Ne kérje, ne tegyen ilyen nyomást a magyarokra! Nem, nem válunk »szar alakká« – ahogy mondja –, és nem leszünk gyávák, erkölcstelenek, ha ki akarunk maradni két másik ország konfliktusából.”

Kocsis Máté nyomatékosította, hogy a háború nem egy hétköznapi politikai vita, annál sokkal nagyobb tétje van. A Fidesz frakcióvezetője szerint Gyurcsány belehajszolná az országot a háborúba, de a felelősséget nem vállalná, ahogy sosem tette.

„Gyurcsány úr! Nem, nem fordítjuk el a fejünket »ezrek, milliók halálától« – ahogy mondja. Mi állunk helyt az ukrán határon, mi gondoskodunk a háború elől menekülők tízezreiről, és nem látjuk keleti végeinken a segítő brüsszeli kezeket” – emlékeztette az exminiszterelnököt Kocsis Máté.

A frakcióvezető felszólította Gyurcsányt hogy ne hadováljon „más útról”, hiszen vagy kimaradunk, vagy belekeveredünk a háborúba.

„Tudja mit? Álljon le a háborús hergeléssel!

Most hétvége jön. Mélyen gondolkodjon el, és szálljon magába: tényleg ér annyit a politikai verseny, hogy kockára tegye a magyarok békéjét és biztonságát? Tényleg?” – tette fel a kérdést a frakcióvezető.

„Gyurcsány úr! A mai posztja legalább világossá teszi mindenki számára, mi a tét április 3-án. Már nem kérdéses, hogy önök mit akarnak. Nem kérdéses”

– zárta bejegyzését Kocsis Máté.

Ajánljuk még