logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Amíg ő a DK tagja, addig nem lesz koalíció a Jobbikkal – Niedermüller Péter még ezt vallotta 2018-ban

| Szerző: hirado.hu
A 2018-as országgyűlési választások napján Niedermüller Péter, a DK akkori alelnöke Gyurcsány Ferenc jobbikos együttműködést lebegtető beszéde után az Indexnek elmondta, hogy amíg ő a DK tagja, addig nem lesz koalíció a Jobbikkal. 2020 decemberében megszületett a baloldali összefogás, melynek tagja lett a Jobbik is. Niedermüller Péter pedig a mai napig a DK politikusa maradt.

Az Index.hu 2018. április 8-i cikkében úgy fogalmaztak: „Gyurcsány jobbikos együttműködést lebegtető beszéde után elkaptuk az eredményváró közönségében Niedermüller Pétert, hogy megtudjuk, mikor fordult ekkorát a párt hozzáállása. A párt alelnöke elismerte, hogy nem értettük félre az elnök szavait, de azt is leszögezte, hogy

amíg ő a DK tagja, addig nem lesz koalíció a Jobbikkal.

Az akkori DK-s alelnök azt is lemondta, hogy a Jobbiknak szerinte az lenne a feladata, hogy támogasson egy esetleges ellenzéki összefogást. Niedermüller Péter szerint ez úgy valósítható meg, hogy a Jobbik először tettekkel bizonyít, hogy nem csak a cukiságkampányban változott, de valóban nem képvisel szélsőjobboldali elveket.

Niedermüller Péter ugyanakkor leszögezte, hogy ez nem elnökségi vélemény, a saját megközelítését osztotta meg az Indexszel.

2020 decemberében megszületett a baloldali összefogás, melynek tagja lett a Jobbik is

A Demokratikus Koalíció, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Lehet Más a Politika, a Magyar Szocialista Párt, a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt közös, 2020. december 20-i közleményben hozta nyilvánosságra, hogy baloldali közös listán indulnak a pártok a 2022-es országgyűlési választásokon.

A Jobbik ma is tele van antiszemita botrányokkal

Ahogy arról a hirado.hu is beszámolt: nem egyedi és elszigetelt példa a Jobbikban Z. Kárpát Dániel esete, akiről kiderült: náci karlendítéssel pózolt, és korábban a zsidók magyarországi térfoglalásáról is értekezett.

Kapcsolódó tartalom

Szintén a napokban látott napvilágot a hír, hogy a magyar baloldal újabb náci botrányáról írt az amerikai sajtó. Z. Kárpát Dániel karlendítős ügye után ezúttal arra hívják fel a figyelmet, hogy „neonáci nézeteket vall a jobbikos Szilágyi György”. Ezt a politikus egy korábbi nyilatkozatával próbálják alátámasztani. Szilágyi György két hét múlva indul egyéni képviselőjelöltként a választáson.

Ajánljuk még