logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Iványi Gábor újra megerősítette, támogatja a fegyverszállítást Ukrajnába

Iványi Gábor a baloldal március 15-ei rendezvényén tett kijelentése után most egy interjúban újra megerősítette: „nem tiltakozna” az ellen, hogy Magyarország fegyvereket szállítson Ukrajnának – írták az Origo cikkében.

Vita indult az egyházunkban és az egyesületünkben arról, hogy szabad-e nekünk golyóálló mellényt küldenünk Ukrajnába. Nem tudom pontosan, mi a helyes megoldás. Az bizonyos, hogy gyáva és gonosz cselekedet nem megsegíteni valakit, aki a függetlenségéért, az életéért küzd” – idézi Iványi Gábor szavait a Mandiner a Népszavának adott interjúja alapján.

Az interjúból kiderül, hogy egyelőre nem küldtek, csak megnézték, mennyibe kerül: 18 ezer forinttól 100 akárhány ezerig. Lehet, hogy fognak küldeni.

A baloldalt támogató lelkész arra a kérdésére, támogatná-e, hogy Magyarország fegyvereket szállítson Ukrajnának, azt felelte: Nem tiltakoznék ellene.

Ahogy arról már korábban a hirado.hu is beszámolt, a baloldal március 15-ei budapesti rendezvényén háborús hangulatkeltés hangzott el Iványi Gábortól, aki nemzeti szégyennek nevezte, hogy a kormány nem küld fegyvereket Ukrajnába.

Azonban a baloldali miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter és más baloldali politikusok is arról beszéltek korábban, hogy hazánknak fegyverrel és akár katonákkal is segítenie kellene Ukrajnát. A baloldal veszélyes terveinek a megvalósulásával Magyarország kétségkívül belesodródna a háborúba – írták az Origo cikkében.

Ajánljuk még