logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A koordináció működik: Orbán Viktor határszemlét tartott – videó

| Szerző: hirado.hu
Orbán Viktor ismét határszemlét tartott. A miniszterelnök Pintér Sándor belügyminiszterrel az ukrajnai határszakasz mentén járta végig azokat a rendőri és katasztrófavédelmi intézményeket, amelyek kulcsszerepet játszanak a menekültek ellátásában. Erről Orbán Viktor számolt be a közösségi oldalán.

A miniszterelnök szerint a mai napon át fogja lépni a 450 ezret a Magyarországra érkezett menekültek száma. Orbán Viktor Pintér Sándor belügyminiszterrel végigjárta azokat a rendőri és katonai intézményeket, melyek kulcsszerepet játszanak a menekültek ellátásában. Elmondta, hogy a helyszíni tapasztalatai szerint a koordináció jól működik, a mostaninál nagyobb létszámú menekült-tömeg elhelyezésére és ellátására is képesek vagyunk.

Orbán Viktor köszönetet mondott a rendőröknek és a katasztrófavédelem munkatársainak.

A kormányfő a határszemle mellett a nap folyamán ellátogatott a kisvárdai kórházba is, a krími háború idején is ezt a kórházat jelölték ki az esetleges sebesültek ellátására. Most is ez a kórház lett kijelölve arra, hogy amennyiben beteg menekültek érkeznek, akkor biztosítsa a szükséges gyógyászati ellátást. A miniszterelnök szerint a személyzet akár a mostaninál is nagyobb számú bajbajutottat is el tud látni.

Kisvárda környékén sok a menekült és rengeteg a gyermek. Orbán Viktor köszönetet mondott a kisvárdaiaknak, akiknek – mint mondta – „nagy a szívük és nagyon sok gyermeket helyeztek el a városban”. Hozzátette: a következő hetekben is képesek leszünk arra, hogy minden bajbajutottnak segítséget nyújtsunk – mondta facebook bejegyzésében Orbán Viktor miniszterelnök.

Orbán Viktor szerda este a csengersimai magyar–román határállomáson tartott szemlét

A miniszterelnök szerda este is szemlét tartott a csengersimai magyar–román határállomáson. A csengersimai határátkelőnél is érkeznek Magyarországra ukrán menekültek, akik Románián keresztül közelítik meg Magyarországot. Éjszaka a miniszterelnök közösségi oldalán egy videó is megjelent. Orbán Viktor elmondta: mivel a jövő héten egy nagyobb menekülthullám várható, ezért ezt a határátkelőhelyet is meg kell erősíteni.

600 millió forintos segélyszállítmányt küld a magyar kormány Kárpátaljára

Magyarország Kormánya közösségi oldalán jelentette be, hogy pénteken indulnak az újabb kamionok Ukrajnába, 600 millió forint értékben visznek segélyszállítmányt Kárpátaljára. Mindenkinek segítenek, aki bajban van.

Ajánljuk még