logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

DK: A kormány ne költsön Paks II. előkészítésére

| Szerző: hirado.hu
A Demokratikus Koalíció EP-képviselője arra szólítja fel a kormányt, hogy mostantól egyetlen forintot se költsön Paks II. előkészítésére, mert az a jelenlegi konstrukcióban nem fog megépülni. Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, a paksi fejlesztésekhez nyugati alkatrészekre is szükség van, a GE szállítaná az erőmű turbináját, a Siemens pedig a rendszerirányításért felelne. Ehhez azonban azzal a Roszatommal kellene együttműködniük, ami újabb, lehetséges szankciók „kereszttüzében áll” – fogalmazott.

Rónai Sándor pénteki, online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a beruházást hitelező orosz bank uniós szankciók alá került,  és szerinte az orosz Roszatomot sújtó szankciókat a Fidesz is megszavazta az Európai Parlamentben.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, a paksi fejlesztésekhez nyugati alkatrészekre is szükség van, a GE szállítaná az erőmű turbináját, a Siemens pedig a rendszerirányításért felelne. Ehhez azonban azzal a Roszatommal kellene együttműködniük, ami újabb, lehetséges szankciók „kereszttüzében áll” – fogalmazott.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még