logo

Műsorújság

Rendkívüli

Elhunyt a jósvafői barlangban eltűnt búvár

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Volner Párt: A nyomozók vonják kérdőre Karácsony Gergelyt a zuglói parkolási korrupció miatt!

A Volner Párt azt kéri a nyomozó hatóságtól, hogy hallgassa meg és vonja kérdőre Karácsony Gergely főpolgármestert a zuglói parkolási korrupció ügyében – jelentette ki a párt elnöke kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Volner János azzal indokolta pártja kérését, hogy a parkolás üzemeltetéséről szóló önkormányzati döntés idején Karácsony Gergely volt Zugló polgármestere, és szavazatával nem utasította el a cég megbízásáról szóló határozatot. Sőt, utóbb a baloldali sajtónak bevallotta, tudott arról, hogy ez egy korrupciós ügy – tette hozzá.

A politikus azt mondta, hogy Karácsony Gergely polgármestersége idején a zuglói embereket több száz millió forinttal károsította meg a baloldal által működtetett parkolási maffia. Továbbá szerinte négy vezető szocialista politikus érintett az ügyben, akik a nyomozás adatai szerint pénzt fogadtak el a parkolást üzemeltető cégtől.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNYI) aradai szerint 2017-ben 492 millió forintnyi kárt okozott ez a parkolási maffia Zuglónak, 2018-ban pedig közel 300 millió forinttal rövidítette meg a kerület költségvetését – fűzte hozzá Volner János, aki szerint ebben a helyzetben Karácsony Gergelynek életében először felelősséget kell vállalnia a tetteiért.

Kapcsolódó tartalom

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a zuglói parkolási botrányban a baloldali fake news sajtó, elsősorban a telex.hu és a 444.hu mindent elkövetett azért, hogy a parkolási botrányt fideszes politikusok nyakába varrja. A nyomozás viszont egyértelművé tette, hogy fideszes politikus nem érintettje a botránynak – mondta.

Emlékeztetett arra, hogy ő derítette fel az ügyet, és a feljelentése alapján rendelte el a Nemzeti Nyomozó Iroda az ügyben a vizsgálatot.

Kérdésre válaszolva Volner János úgy értékelt, hogy a Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, a baloldal zuglói képviselőjelöltje csak látszólag küzd a korrupció ellen és mindent elkövet, hogy takargassa a baloldali korrupciót.

Ajánljuk még