logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Róna Péter hivatalosan is az ellenzéki pártok államfőjelöltje lett

Hivatalosan is Róna Péter lett az ellenzéki pártok köztársaságielnök-jelöltje, miután kedden leadták a jelöléséhez szükséges aláírásokat.

Az érintett pártok az MTI-hez eljuttatott közleményükben úgy fogalmaznak: az országgyűlési képviselőknek arról kell majd dönteniük a jövő héten, hogy az „üzleti és egyetemi világban is megbecsült”, 1956-ban emigrált majd 1990-ben hazatért, a devizahitelesekért harcosan kiálló Róna Péter, vagy Orbán Viktor „pártkatonája”, a Fidesz egykori alelnöke és minisztere, Novák Katalin alkalmasabb arra, hogy kifejezze a nemzet egységét. Az ellenzéki pártok hangsúlyozzák, elvárják, hogy a szavazás előtt engedjék beszélni a parlamentben Róna Pétert.

A közleményben azt írják, hogy a Fidesz azért siet még a választások előtt lezárni az új köztársasági elnök megválasztását, mert pontosan tisztában van vele, hogy az ellenzék által követelt közvetlen szavazáson Novák Katalinnak esélye sem lenne Róna Péterrel szemben.

Hozzáteszik, hogy a Fidesz nem a magyar emberek akaratából, hanem annak ellenére tervez köztársasági elnököt választani, de „ennek az árát majd az április 3-i országgyűlési választáson fizetik meg”.

Ajánljuk még