logo

Műsorújság

Rendkívüli

Elhunyt a jósvafői barlangban eltűnt búvár

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több száz milliót tehettek zsebre baloldali politikusok Zuglóban

Újabb részleteket közölt a Magyar Nemzet a zuglói parkolási botrány gyanúsítottjának vallomásából. A lap azt írja, hogy Horváth Csaba, Zugló jelenlegi szocialista polgármestere és Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő is részesült azokból a vesztegetési pénzekből, amelyek a kerület parkolási cégének bevételeiből származtak. A gyanúsított azt vallotta, hogy Tóth Csabának minimum 250 millió forintot adott át – közölte az M1 Híradó.

Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármestere mellett Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő is részesült azokból a vesztegetési pénzekből, amelyek a kerület parkolási cégének bevételeiből származtak – a Magyar Nemzet szerint ez derül ki azokból a vallomásrészletekből, amelyeket a zuglói parkolási botrányban a SIS Parking kft. egyik vezetője tett. A lap pénteken írta meg, hogy terjedelmes részletek jutottak a birtokukba a Fuzik Zsolt által elmondottakból.

A parkolási cég vezetője a Magyar Nemzet szerint a nyomozóknak arról vallott, hogy

„Horváth Csabának adtam át összesen körülbelül 10-12 millió forintot.

Horváth Csaba autóval a Kálvin tér közelében, a Múzeum utcában levő kávéházhoz jött, ott adtam át neki a pénzt.”

A vallomás alapján a zuglói parkolási szerződésről 2016-ban kezdtek tárgyalni, ahol két szocialista politikus azt ajánlotta a cégvezetőnek, hogy az általa képviselt SIS Parking Kft. akkor nyerheti meg a zuglói parkolás-üzemeltetési munkákat, ha a vállalat a profit felét visszaosztja. Ezen kívül Horváth Csaba külön is kért részesedést, amit Fuzik Zsolt adott át neki személyesen.

A Magyar Nemzet most arról ír, hogy társa az ügyletben a szintén MSZP-s Tóth Csaba volt.

„Tóth Csabának minimum 250 millió forintot adtam át”

– jelentette ki Fuzik Zsolt. A Magyar Nemzet hozzáteszi: Horváth Csaba különmilliói mellett Tóth Csaba havi 10-15 millió forintot kapott, amelyet a Budakeszi úti Öko Lakópark egyik ingatlanában vett át.

Horváth Csaba szerdán az ATV stúdiójában tagadott. A Magyar Nemzet szerint viszont Fuzik Zsolt vállalta a hazugságvizsgálatot és a cégvezető vallomását a poligráf is igazolta.

Fuzik Zsolt beszámolt egy olyan epizódról is, amely jól mutatja a két szocialista politikus gondolkodásmódját – írja a lap. A vallomásrészlet alapján a cégvezető úgy fogalmazott: „Ősszel a parkolóhelyekre rengeteg falevél hullott, ennek eltakarítása a szerződés szerint a SIS Parking feladata lett volna, ám nem kellett megcsinálni, mivel ennek magas költsége csökkentette volna a nyereséget és így a vesztegetési pénz mennyiségét is.”

A botrány szerdán reggel robbant ki, amikor a hatóságok házkutatást tartottak a zuglói polgármesteri hivatalban, a Zuglói Közbiztonsági Nonprofit Kft.-nél és Horváth Csaba MSZP-s polgármester otthonában. A Központi Nyomozó Főügyészség befolyással üzérkedés és más bűncselekmények kapcsán gyanúsítottként hallgatta ki Horváth Csabát és politikustársát. A legfőbb ügyész pedig az Országgyűléstől kérte Tóth Csaba MSZP-s képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

Ajánljuk még