logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Április 3-án gyermekeink jövőjéről is dönthetünk

Nemcsak az országgyűlési választás, hanem a vele egy napon tartandó gyermekvédelmi népszavazás kampányidőszaka is elkezdődött ma. A kormány álláspontja szerint a gyermekek szexuális nevelésének joga kizárólag a szülőké, és nem az aktivista csoportoké. Orbán Viktor miniszterelnök korábban azt mondta: a gyermekvédelmi népszavazás az idei év egyik legfontosabb témája lesz – hangzott el az M1 híradójában.

Tájékoztató akció indul a népszavazásról – jelentette be a kormány a közösségi oldalán pénteken.

Azt írták: a gyermekek szexuális nevelésének joga kizárólag a szülőké, és nem az aktivista csoportoké. Emlékeztettek: számos európai kormány úgy hozott döntéseket ezen a téren, hogy nem kérte ki az állampolgárok véleményét. A magyar kormány azonban biztosítja ezt a lehetőséget.

Az egyik legismertebb nemzetközi kávéházlánc (Starbucks) például korábban a tinédzserek nemváltoztatásának elfogadásáért kampányolt. A cég egyik reklámfilmjének főszereplője egy Jemma nevű fiatal lány volt, aki annak a lehetőségét kereste, hogy az újonnan választott férfinevét, a James-t használhassa.

De nagy felháborodást váltott ki az az eset is, amikor Disney+ csatorna egy olyan online műsorral jelentkezett a gyerekeknek, amelynek az egyik házigazdája Nina West volt. Egy olyan férfi, aki nőnek öltözik és aként is viselkedik.

Belgiumban pedig az egyik legismertebb kézikönyv tanítja arra a kisiskolásokat, hogy nem feltétlenül kell papás-mamást játszani, hiszen ugyanolyan jó a papás-papás, vagy a mamás-mamás is.

A magyar kormány ezt másként látja. Az országgyűlés tavaly nyáron fogadta el a gyermekek védelméről szóló törvényt, amely rögzíti, hogy a magyar gyerekek szexuális nevelése nem tartozik az oktatási intézményekre, az kizárólag a szülők joga. A nemzetközi, brüsszeli és hazai liberális szervezetek azóta folyamatosan támadják hazánkat, az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást is indított Magyarország ellen.

Az Országgyűlés november végén döntött a gyermekvédelmi népszavazásról. Áder János köztársasági elnök pedig néhány hete ki is tűzte az időpontját. Az országgyűlési választással egy időben, április 3-án lesz.

Orbán Viktor korábban azt mondta: a gyermekvédelmi népszavazás az idei év egyik legfontosabb témája lesz. A miniszterelnök hangsúlyozta: nagy a tét, a kormány álláspontja az, hogy a magyar gyerekek szexuális nevelése kizárólag a szülők joga.

A népszavazás 4 kérdésből áll, amelyek várhatóan egy külön lapon lesznek felsorolva.

A szavazók arról dönthetnek, hogy gyermekeknek köznevelési intézményben tarthatnak-e szexuális irányultságot bemutató foglakozást a szülő hozzájárulása nélkül? Továbbá választ várnak arra is, hogy kiskorú gyermekeknek lehessen-e nemi átalakító kezeléseket népszerűsíteni, az ilyen médiatartalmakat bemutatni, illetve a gyermekek fejlődését befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutatni.

A kormány szerint a népszavazáson való részvétellel a magyarok kiállhatnak a gyermekvédelmi törvény, így a gyermekek védelme mellett. Ezért mindenkit részvételre buzdítnak.

A tájékoztató akció a hagyományos felületek mellett, az interneten is zajlik majd: hamarosan tájékoztató honlap indul a témában.

Ajánljuk még