logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Soros-szervezet vezetője elismerte, hogy nem is üldözik őket Magyarországon

Az NGO-k biztonságosan működhetnek Magyarországon – ismeri el a Társaság a Szabadságjogokért projektvezetője azon az újabb hangfelvételen, amelyet a Magyar Nemzet hozott nyilvánosságra. Asbóth Márton arról is beszélt, hogy semmi olyan nem történt, hogy a rendőrség kiszállt volna egy NGO irodájába, vagy bankszámlákat fagyasztottak volna be – hangzott el az M1 híradójában.

A Magyar Nemzet a héten tett közzé több olyan Skype interjút, ahol a Soros Györgyhöz köthető szervezetek egykori és mostani vezetői, akik folyamatosan támadják Magyarországot, most arról beszélnek, hogy a tájékozatlan külföldi újságírók befolyásolásával valótlan, torz képet festenek Magyarországról.

Kapcsolódó tartalom

Valójában semmi olyan nem történt, hogy a rendőrség kiszállt volna egy NGO irodájába, vagy bankszámlákat fagyasztottak volna be – hallható abban az interjúban, amelyből újabb részletet hozott nyilvánosságra a Magyar Nemzet.

A lap szerint azon Asbóth Márton, a Soros György által támogatott Társaság a Szabadságjogokért projektvezetője arról is beszélt, hogy az NGO-k biztonságosan működhetnek Magyarországon.

„Jelenleg biztonságos itt működni. Persze van B-tervünk arra, ha a kormány be akarna záratni NGO-kat, de ezeket a terveket ki sem kell nagyon dolgozni, mer jelenleg elég biztonságos Magyarországon működni” – hangsúlyozta Asbóth Márton.

A Magyar Nemzet pénteki cikkében közzétett hangfelvétel kapcsán arról írtak, hogy Asbóth Márton a nyugati sajtó Magyarországgal szembeni erős előítéleteiről is beszélt.

„Úgy gondolom, a nyugati országoknak van egy nagyon furcsa narratívája vagy nézőpontja, ami alapján hajlamosak elhinni, hogy Magyarország egy nagyon szörnyű hely, ahol a demokrácia egy nem létező dolog. Mintha olyan lenne, mint Fehéroroszország, vagy valami ilyesmi” – fogalmazott a TASZ projektvezetője a Magyar Nemzet szerint.

Asbóth Márton megerősítette: A külföldi sajtó torz képet fest Magyarországról.

Az elmúlt néhány évben azt tapasztaltam, hogy a nemzetközi sajtó munkatársai hajlamosak azt gondolni, hogy Magyarországon és Lengyelországban autoritárius rezsimek vannak hatalmon, vagy valami annál is rosszabb, és ebben a kérdésben nem is igazán akarnak belemenni a részletekbe”

– fogalmaz a hangfelvételen Társaság a Szabadságjogokért projektvezetője.

Asbóth Márton hozzátette: a külföldi újságírók még tájékozódni sem hajlandóak a magyar viszonyokról. Arra a kérdésre pedig, amely szerint a kimondható-e, hogy a nemzetközi sajtó valótlan képet fest a magyar valóságról, Asbóth Mártpn a következő tömör választ adta:

Andrej Nosko, a Soros Alapítvány egyik korábbi igazgatója egy, a Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott beszélgetésben elismerte:

A Magyarországot ért bírálatok mögött politikai elfogultság van.

Szerinte a balliberális elit mindent megtesz egy ország lejáratására, ha nem egy nekik kedves politikai erő kormányoz.

Az Index és a 24.hu korábbi munkatársával, Kálmán Mátyással is készült hasonló beszélgetés nemrég. Ő arról beszélt, hogy az NGO-k gyakran irányítják és ellenőrzik a magukat függetlennek nevező újságírókat.

Kapcsolódó tartalom

Hétfőn pedig a Magyarországot rendszeresen bíráló, jelenleg Washingtonban élő szlovák kutató, Dalibor Rohac-csal készült interjúból szemezgetett a lap. Ő úgy fogalmazott: ha egy uniós tagállam szembemegy Brüsszellel, akkor folyamatos támadásokra számíthat.

„Ha Orbán Viktort leváltanák és ismét a szocialisták kerülnének kormányra Magyarországon, Brüsszelben megkönnyebbülnének”

– fogalmazott Dalibor Rohac a Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott felvételen.

Ajánljuk még