logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bajban van a számokkal Márki-Zay Péter

| Szerző: hirado.hu
Korábban a saját programjában szereplő számokkal gyűlt meg a miniszterelnök-jelölt baja, máskor gyermekei számát nem tudta felidézni pontosan, legutóbb pedig saját évértékelőjének dátumával hadakozott egy sort.

 

Márki-Zay Péter kedd este az ATV Egyenes beszéd című műsorában jelentette be évértékelő bészédjének időpontját – pontosabban megpróbálkozott vele, ugyanis a nézők egy meglehetősen szokatlan jelenetnek lehettek szemtanúi, amikor a műsorvezető megkérdezte, mikor tartja a baloldali politikus évértékelő beszédjét.

Műsorvezető: Lesz-e 14-én, vagyis hétfőn évértékelője? Korábban ugyanis volt egy sajtóhír arról, hogy február 14-én tart egyet. Ugy tudom, hogy tartott Hódmezővásárhelyen, mint polgármester.

Márki-Zay: Igen, de csak mint polgármester tartottam.

Műsorvezető: De mint jelölt, tart hétfőn?

Márki-Zay: Lesz, én úgy tudom, hogy 17-én, de lehet, hogy rosszul emlékszem, igen.

Műsorvezető: Tehát akkor 17-én tart egyet, mert ez eddig nem volt nyilvános, de akkor a dátum mindegy is, tart a jövőhéten évértékelőt.

Márki-Zay: Igen, 15-én.

Műsorvezető: 15-én. Jó, hát akkor várjuk az évértékelőt, és még mindig a kampánynál maradva…

Márki-Zay: Bocsánat, 16-án.

Műsorvezető: 16-án. Jó, jó.

Márki-Zay: Közben itt súgtak nekem oldalról, úgyhogy 16-án lesz, azért mondom, mert ezt fejből nem tudtam.

De nem a fenti párbeszéd volt az egyetlen bizonytalansága Márki-Zay Péternek amikor a számokra került a sor.

Egy korábbi nyilvános szereplésén, Szolnokon tartott utcafórumán hatgyermekes családapaként aposztrofálta magát, miközben hét gyermek édesapja.

Emellett az általa képviselt baloldal programjának számait is összekeverte. Az álláskeresési járadék folyósításának időtartama körül alakul ki kisebb polémia, mikor előbb Simon András,  Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt stábjának tagja igyekezett pontosítani főnökét, de a valódi megoldás végül Kunhalmi Ágnesnek köszönhetően került napvilágra.

  • Márki-Zay: 30 nap jár jelenleg az álláskeresőknek, ezt most, a covid idején állásukat vesztettek támogatására 90 napra szeretnénk emelni.
  • Simon András: Csak pontosítás, hogy természetesen most 90 nap az álláskeresési járuléknak az időtartama, és az egyesült ellenzéknek az a célja, hogy ezt 180 napra emeljék fel.
  • Márki-Zay: Pardon.
  • Kunhalmi Ágnes: 270.
  • Simon András: 270, tehát igen, ez háromszor 90 nap… így pontos…
  • Márki-Zay: Bocsánat, 9 hónap, elnézést.

Kapcsolódó tartalom

Korábban még Gyurcsány Ferenc is arról beszélt, hogy az ő fejében nagyon sok szám van, majd az őt kérdező újságírónak címezte a kérdést: „Akarja, hogy számoljunk együtt?”

Ajánljuk még