logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hibák, összevisszaság, elmulasztott lehetőségek – Ezeket is emlegeti a baloldal számára készült friss felmérés

Újabb, a baloldal számára készült elemzést hozott nyilvánosságra az index.hu. Hibák, összevisszaság, belső viták jellemzik a baloldal eddigi kampányát, hosszan sorolják a Márki Zay Péter által elkövetett hibákat, ám az nem derül ki az index cikkéből, hogy ki készítette az elemzést. A hírportál arról is ír, hogy „rohamosan csökken” a hit a baloldalon, hogy egyáltalán le lehet győzni a kormánypártokat – hangzott el az M1 Híradójában.

Hibákat, össze-vissza beszédet és elmulasztott lehetőségeket is emleget a baloldal számára készült friss felmérés. Az index.hu feltételezése szerint a portál birtokába jutott anyag Márki-Zay Péteréknek készülhetett. Az elemzésben hosszan írnak arról, hogy rohamosan csökken az ellenzék választási győzelmébe vetett hit, még a baloldalon is.

Az okok közt Márki-Zay Péter utóbbi időben tett kijelentéseit említik, és az elemzés arra is kitér, hogy a baloldal kormányfő-jelöltje egyáltalán nem úgy viselkedik, mint egy igazi kapitány.

Márki- Zay Péter újévi köszöntőbeszédében arról beszélt, szerinte a baloldal azért nyerhet a tavaszi országgyűlési választáson, mert a nyugdíjasokat megtizedelte a koronavírus-járvány.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje többször is azt hangoztatta: a baloldalnak van oka a bizakodásra. Ezt azzal indokolta, hogy szerinte fogynak a kormánypárti szavazók.

„Mitől lett volna a Fidesznek több szavazója most, mint volt 2018-ban? A Covid miatt is megtizedelt időskorú magyar lakosság nagyobb része szavazott a Fideszre, de a fiatalok, akik minden eddiginél nagyobb mértékben csatlakoztak az előválasztás során már az ellenzékhez, ők messze nagy többségben kormánykritikusak” – fogalmazott Márki-Zay Péter.

Az Index birtokába került elemzésben erről is szó van. A portál azt írja: a dokumentumban szintén hibaként említik, hogy a baloldali miniszterelnök-jelölt politikai elemzőként lép fel ahelyett, hogy politikai vezető lenne. Példaként a koronavírusban meghalt Fideszes nyugdíjasok esetét hozzák fel.

A tanulmányban külön pontban írnak arról, hogy mennyire hiányzik a jó hangulat az ellenzék kampányából. Az Index úgy fogalmaz: sok a feszültség, de kevés az olyan pont, amelyhez jókedvvel csatlakozni lehetne. A lap megkereste Márki-Zay Pétert, hogy mit gondol a felmérésről, aki elmondta: ugyan a konkrét dokumentumot nem ismeri, de elképzelhetőnek tartja, hogy nekik készítették.

Ajánljuk még