logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: Az összes családtámogatási formát meghosszabbítjuk, sőt megerősítjük a választás után

Orbán Viktor miniszterelnök a Győr-Moson-Sopron megyei Kóny községben meglátogatta Tóth Gábor tűzoltót, feleségét, Pálmát és három gyermeküket, akik a falusi csokból újították fel házukat – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden. A vendégségről videót is feltöltöttek Orbán Viktor közösségi oldalára.

A 9 éves Milán, a 4 éves Írisz Mária és a 3 éves Áron Máté ajándékot is kapott a miniszterelnöktől.

Orbán Viktor a látogatása során elmondta: bevált az összes támogatási forma a családoknál.

Ezért április után, ha a Fidesz megnyeri a választást, a kormány meghosszabbítja, sőt kiegészíti és fel is erősíti a családtámogatásokat.


Tizenkét éve a nemzeti kormány családbarát fordulatával indult minden idők legnagyobb otthonteremtési programja

A 2015 júliusától elérhető csok eddig mintegy 200 ezer családot segített új otthonhoz, és több mint 100 ezer gyermek megszületéséhez járul, járult hozzá – fogalmazott korábban a családokért felelős parlamenti államtitkár.

Zsigó Róbert tájékoztatása szerint  2019-ben, a Magyar falu program keretében bevezetett falusi csokot mára, több mint 27 ezer család igényelte. A falusi csok révén majdnem 149 milliárd forint támogatást igényeltek a kistelepüléseken élő családok. Az igénylések több mint felét (54 százalék) lakásvásárlással egybekötött bővítésre vagy korszerűsítésre, átlagosan 7,7 millió forint összegben,  kisebbik felét (46 százalék) pedig meglévő ingatlan korszerűsítésére vagy bővítésére nyújtották be, átlagosan 2,8 millió forint összegben – ismertette Zsigó Róbert.

A kormány pedig 2010 óta 3,5-szeresére, 3500 milliárd forintra növelte a költségvetésben a családtámogatásokra fordítható összeget. A cél, hogy Magyarországon egyre könnyebb legyen családot alapítani, gyermeket vállalni, gyermeket nevelni – hangsúlyozta az államtitkár.

Kapcsolódó tartalom

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még