logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Metropol: Bosszút állt egy elbocsájtott háromgyermekes édesanyán a budapesti közművezér

| Szerző: hirado.hu
Nem elég, hogy a dúsgazdag Mártha Imre által vezetett Fővárosi Közterület-fenntartótól elbocsájtottak egy korábban még jutalmakban is részesített háromgyermekes családanyát, a cég az asszonyt most még meg is alázta azzal, hogy a közösségi médiában név szerint megemlítve azt írták róla, hogy „munkája elégtelen színvonalú volt” – számolt be a Metropol.

Folytatódik a Karácsony Gergely főpolgármester által vezetett városháza irányítása alá tartozó Fővárosi Közterület-fenntartónál kirobbant elbocsájtási botrány. Lapértesülés szerint az elmúlt időszakban sok munkavállalót bocsájtottak el a sokmilliárdos vagyonáról ismertté vált Mártha Imre által irányított cégtől. Az elbocsájtottak közé tartozott az a háromgyermekes családanya is, aki akkor már 12 éve a vállalatnál dolgozott és elküldése előtt még jutalmat is kapott a kiváló munkájáért. A Metropol szerint az elkeseredett édesanyát úgy küldték el, hogy alig egy órát adtak a személyes holmija összepakolására. Felettese pedig közölte: reméli, nem kell kihívnia a biztonsági őröket. A céges pulóverét azonban megtarthatta.

Mártha Imre, az FKF Nonprofit Zrt. felügyelőbizottságának elnöke, Karácsony Gergely főpolgármester , Tüttő Kata főpolgármester-helyettes  és Szalmásy Miklós István, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság (FKF Nonprofit Zrt.) megbízott vezérigazgatója (j2) az FKF és a szakszervezet között létrejött 2020. évi bérmegállapodás aláírásán. (MTI/Máthé Zoltán)

A háromgyermekes családanya elküldését követően több, a fővárosi cég által meghirdetett állásra is pályázatot nyújtott be, de még csak választ sem kapott. A Metropol úgy tudja: ezt követően kért segítséget Karácsony Gergely főpolgármestertől, és helyettesétől, a városüzemeltetésért felelős Tüttő Katától. Hiába: segítséget sehonnan sem kapott. Az asszony ezt követően fordult a sajtóhoz és elmesélte történetét. A sokmilliárdos vagyonáról ismertté vált Mártha Imre cége a megjelent cikkekre a közösségi médián keresztül válaszolt. Nyilvános, mindenki által olvasható nyilatkozatukban kijelentik, hogy a sajtó egy része „lejárató információkat” közöl a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt-ről, valamint az FKF Hulladékgazdálkodási Divízióról.

Forrás: Metropol.hu

A milliárdos Mártha Imre által irányított cég szerint az elküldött háromgyermekes családanya – akinek személyiségi jogait megsértve beazonosítható módon kiírták a teljes nevét – „munkája elégtelen színvonalú volt”, „felettesei nem voltak elégedettek a munkavégzésével”, elbocsájtása pedig semmilyen összefüggésbe sem hozható a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. 2021. szeptember elsejei megalakulásával.

A lap úgy tudja: az elbocsájtott háromgyermekes édesanya azon gondolkodik, hogy megteszi a jogi lépéseket az őt besározó volt munkaadójával szemben.

Elbocsájtások a közműcégeknél – miközben luxuséletet él Mártha Imre, a közműholding vezére

A Metropol megírta, hogy a budapesti közműcégektől rengeteg munkavállalót bocsájtottak el, mivel összeolvasztották a közterületfenntartót, az FKF-et, a temetkezést és a Főtávot. Ezután a dühös munkavállalók panaszai nyomán bemutatásra került, hogy, milyen provokatív, dőzsölő életet él az óriási vagyont felhalmozó közműcégvezér, Mártha Imre. Övé például a 2 milliárdos svábhegyi Prisztás-villa és egy másik villa, nem beszélve egy 60 milliós Bentley-ről, közel 40 milliós egyedi építésű zongoráról, 10-15 milliós karórákról, napi másfél milliós szállodaszámlákról és látványos jacht-túrákról, alulöltözött hölgyek kíséretében. De az is kiderült, hogy sok tízmilliárdos ingatlanbirodalmat rejteget, sőt, Floridában is van egy luxuslakása, és birtokot is vásárolt egy floridai magánszigeten.

Kapcsolódó tartalom

 

Ajánljuk még