logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Városháza-ügy: A vizsgálóbizottság kormánypárti tagjai szerint tervben volt a Városháza eladása

Véget ért a Városháza-ügyben létrehozott vizsgálóbizottság munkája, a Fidesz-KDNP-s delegáltak szerint megállapítható, hogy a városvezetés tervezte a Városháza eladását – írta Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere, a Városháza-ügyben létrehozott vizsgálóbizottság kormánypárti elnöke hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Kovács Péter azt írta: a Fidesz-KDNP frakciószövetség tagjai egy 35 oldalas összefoglaló jelentésben részletesen igazolják, hogy a rendelkezésre álló dokumentumok, a nyilvánosságra került hangfelvételek és a testület előtt tanúként megjelentek elmondása alapján megállapítható, hogy a Városháza eladása valószínűsíthetően tervbe volt véve a főváros baloldali vezetése részéről, ahogyan a III. kerületi Mocsárosdűlő egy részének beépítése és értékesítése is.

A nyilvánoságra került hangfelvételeken elhangzó, jutalékos formában működő ingatlaneladási rendszer működését a bizottság előtt megjelent ingatlanközvetítő vallomása megerősítette; ennek bizonyíthatóságát a nyomozóhatóság tudja kideríteni – áll a közleményben.

Kovács Péter hozzátette: Bajnai Gordon volt baloldali miniszterelnök nem jelent meg a bizottság előtt és írásban sem adott releváns válaszokat, így a főváros működésében és a fővárosi ingatlanok értékesítésében vállalt szerepéről a nyomozó hatóságnak van feladata és jogköre tovább vizsgálódni.

A bizottság előtt megjelenő Barts J. Balázs, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatója azt vallotta, hogy hazudott a Városháza eladása tárgyában meghívott befektetőknek – írta a vizsgálóbizottság fideszes elnöke. Karácsony Gergely főpolgármester azt mondta, hogy az előző évi munkájáért kapott jutalmat Barts J. Balázs – folytatta Kovács Péter – ami kizárja, hogy a befektetők előtt tett kijelentéseit a vezérigazgató a főpolgármester tudta nélkül, sőt az ő utasításával ellentétesen tette.

Ajánljuk még