logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Osztályokat és kórházakat zárna be a baloldal – erről a DK egészségpolitikusa beszélt

| Szerző: hirado.hu
Hatalomra kerülése esetén a baloldal központosítaná az egészségügyet, azaz 10-15 centrumban látnák el a betegeket, miközben vidéken osztályokat és kórházakat zárnának be – erről a DK egészségpolitikusa beszélt korábban. Komáromi Zoltán gondolatai kísértetiesen hasonlítanak Márki-Zay Péter korábbi mondataira, amikor a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje egyebek mellett arról beszélt, hogy nincs szükség orvosra egy szülésnél, vagy a magyarok menjenek Indiába szemműtétre.

Néhány napja a baloldal egészségügyi programjáról kérdezték Komáromi Zoltánt az ATV-ben. A DK- s házorvos akkor tagadta, hogy bevezetnék a vizitdíjat, de azt elismerte, hogy központosítanák az ellátást.

A baloldal hatalomra kerülése esetén 10-15 centrumban látnák el a betegeket, a vidéki kórházakban pedig osztályokat, egyebek mellett a traumatológiát, illetve az ér- és idegsebészeteket is bezárnák – közölte Márki-Zay Péter egészségügyi felelőse, de erre a sorsra jutnának a szülészetek is.

Kapcsolódó tartalom

A baloldal ámokfutásra készül az egészségügyben: a kisebb kórházakat az egész országban be akarják zárni – írja az Origó. A lap szerint a DK-s politikus szavai a legrosszabb forgatókönyvet vetítik előre, ugyanis a kistelepüléseken élők elbúcsúzhatnának a helyi kórházaktól, és sokat kellene utazniuk ahhoz, hogy ellátást kaphassanak.

Komáromi Zoltán szavai összecsengenek Márki-Zay Péter gondolataival. A baloldal miniszterelnök-jelöltje még tavaly decemberben

a feleségére hivatkozva – aki korábban ugyancsak szülésznő volt – azt hangoztatta, a szüléshez nem kell orvos.

A marketinges múltú Márki-Zay Péter, amerikai tapasztalatai alapján arról beszélt, hogy például a szemműtétek egyes fajtáit célszerűbb Ázsiában elvégezni. Mindezt azért, mert szerinte

az indiai orvosoknak nagy tapasztalata van olyan szemproblémák kezelésében, amik máshol kevesebb embert érintenek.

Kapcsolódó tartalom

Márki-Zay Péter jelentősen leépítené az egészségügyet és tömegével záratná be egészségügyi intézményeket – írta a Mandiner. A portál szerint a baloldal miniszterelnök-jelöltje erről már tavaly részletesen beszélt, amikor azt mondta: „Igenis el kell fogadni, hogy sürgősségi, vagy éppen szülészeti ellátás ne legyen a vidéki városokban, vagy akár falvakban élők közelében”.

Ajánljuk még